سران پانزده کشور جنوب آفریقا، در حالی برای نشستی سالانه گردهم می آیند، که این منطقه با بحران کمبود مواد غذایی روبرو است .
به گزارش واحد مرکزی خبر، بارش های پراکنده ، افزایش غیرعادی دمای هوا و سیلاب از جمله عواملی است که موجب از بین رفتن محصولات کشاورزی در این منطقه شده است.
بالغ بر 27 میلیون و چهارصد هزار نفر از ساکنان این منطقه تا پایان امسال نیازمند دریافت کمک های غذایی هستند .
جامعه توسعه کشورهای جنوب آفریقا موسوم به سادک ماه ژوئن در گزارشی اعلام کرد نود درصد زمین های زیر کشت غلات در تعدادی از این کشورها از بین رفته است و شمار افرادی که از کمبود مواد غذایی رنج می برند با 13 درصد افزایش از 24 میلیون و 300 هزار نفر در سال گذشته به بیش از 27 میلیون نفر در سال 2015 رسیده است.
این در حالی است که انتظار نمی رود سران این کشورها در نشست خود در بوتسوانا درخواستی مشترک را برای کمک به این منطقه مطرح کنند.
مالاوی ، زیمباوه ، نامیبیا و بوتسوانا از جمله کشورهایی هستند که بیشترین آسیب را دیده اند.
سخنگوی برنامه جهانی غذا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد زیمبابوه و مالاوی در یک دهه گذشته با بحران شدید کمبود مواد غذایی مواجه شده اند و زیمبابوه به واردات 700 هزار تن غلات برای کمک غذایی به یک میلیون و 500 هزار نفر نیاز دارد.
معاون رئیس جمهور این کشور پیشتر حمایت مالی نهادها و بخش های خصوصی را برای کمک به افراد آسیب پذیر و جلوگیری از قحطی و گرسنگی در میان آنها خواستار شده بود.
در مالاوی نیز سیلاب اوایل امسال به زمین های کشاورزی به شدت خسارت زد و 176 تن جان خود را از دست دادند.
بنا بر آمار و رقام رسمی ، بیش از دو میلیون نفر از ساکنان مالاوی از اواخر امسال با به اوج رسیدن کمبود مواد غذایی در این کشور نیازمند دریافت کمک های غذایی هستند.
کاهش بارش باران در بوتسوانا و موج گرما در این کشور موجب نابودی 70 درصد زمین های زیر کشت و 90 درصد محصولات کشاورزی در این کشور شد.
بواتسوانا برای مقابله با خشکسالی که در 30 سال اخیر در این کشور بی سابقه بوده است 44 میلیون دلار اختصاص داده است.