با وجود امضای توافقنامه صلح از سوی دبیرکل حزب حاکم و رهبر شورشیان سودان جنوبی، دولت آن را نپذیرفته و نهایی کردن آن را به 15 روز آینده موکول کرده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از شبکه الجزیره، این توافقنامه روز دوشنبه در آدیس آبابای اتیوپی در حضور 'سالوا کی یر' رییس جمهوری سودان جنوبی، به امضای 'پاگان آموم' دبیر کل حزب حاکم و 'ریک ماچار' رهبر شورشیان این کشور رسید و دست دادن کی یر با ماچار باعث شد میانجیگران تصور کنند که امضای توافقنامه صلح تایید شده است.
'سیوم مسفین' رییس گروه میانجی صلح گفت: امروز، روزی بزرگ در روند صلح در سودان جنوبی به شمار می رود اما، تکمیل این توافقنامه به امضای دولت این کشور نیاز دارد.
وی افزود: آنها(مقامات دولت) ملاحظات خاصی دارند و تصمیم گرفتند که برای مشورت به کشور برگردند. رییس جمهوری 15 روز بعد به آدیس آبابا باز خواهد گشت و این توافقنامه صلح را نهایی خواهد کرد.
جامعه بین المللی تهدید کرده بود که در صورتی که دولت و شورشیان سودان جنوبی تا پایان روز دوشنبه توافقنامه صلح امضا کنند، تحریم خواهند شد.
درباره جزییات توافق حاصله در روز دوشنبه اطلاعی در دست نیست.
این توافقنامه در صورت اجرایی شدن، به بیش از 20 ماه جنگ داخلی در سودان جنوبی که هزاران کشته و ده ها هزار آواره بر جای گذاشته است، پایان می دهد.
سودان جنوبی که در پی همه پرسی، در سال 2011 اعلام استقلال کرد، از دسامبر 2013 که درگیری ها میان نیروهای دولت سالوادر کی یر و شورشیان وفادار به 'ریک ماچار' معاون پیشین وی در اطراف جوبا، پایتخت این کشور بالا گرفت، صحنه درگیری های مرگبار بوده است.
این درگیری ها پس از آن که رنگ فرقه ای و قبیله ای به خود گرفت به سرعت به یک جنگ تمام عیار بدل شد.
چند ماه گذشته با تداوم درگیری میان نیروهای دولتی و شورشیان بر سر دست گرفتن کنترل مناطق بیشتر، وخامت اوضاع در برخی از این مناطق نفت خیز، مناطق نیل علیا و یونیتی تشدیده شده بود.
طبق آخرین آمار سازمان ملل درباره تلفات درگیری های مرگبار در سودان جنوبی، این درگیری ها، ده ها هزار کشته و حدود 2 میلیون نفر آواره به جا گذاشت که هزاران تن از آنان در اردوگاه پناهندگان سازمان ملل در سودان جنوبی به سر می برند.