بی بی سی عربی: کشورهای عربی بر حمایت تسلیحاتی از ارتش لیبی تاکید دارند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عبدالبصیر حسن خبرنگار این شبکه در قاهره درباره نشست اتحادیه عرب درباره لیبی گفت:محمد الدایری وزیر خارجه لیبی بر اساس پیشنهادی که قبلا اعلام شده بود به قاهره آمد.
وی تاکید کرد ارتش لیبی تنها دو هواپیما دارد که یکی در درنه و دیگری در بنغازی فعال است و این ارتش هیچ سلاحی برای حمله به مواضع گروه های مسلح در سرت ندارد.
دولت لیبی که توسط اتحادیه عرب و دیگر کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده است و شرق لیبی را کنترل دارد بر ضرورت حملات هوایی عربی علیه مواضع مشخص داعش(گروهک تکفیری صهیونیستی داعش) در شهر سرت تاکید کرد. دولت لیبی تاکید دارد داعش ده ها غیر نظامی را در این شهر کشته است. دولت لیبی از کشورهای عربی خواسته بود از طریق حملات هوایی مواضع داعش را در شهر سرت هدف قرار دهند. به نظر می رسد اتحادیه عرب، بررسی درخواست دولت لیبی را به تعویق انداخته است تا وزرای خارجه و دفاع اتحادیه عرب در بیست و هفتم ماه جاری در قاهره با یکدیگر دیدار کنند. هدف از برگزاری این نشست برای تصمیم گیری نهایی درباره معاهده تشکیل نیروی نظامی عربی مشترک است. در نشست ماه مارس گذشته سران اتحادیه عرب با پیشنهاد تشکیل این نیرو موافقت شد. شاید اتحادیه عرب به درخواست دولت لیبی پاسخ مثبت نداده است ولی نمایندگان دائم کشورهای عربی تصمیماتی را که جدید توصیف می شود برای لیبی اتخاذ کردند. اتحادیه عرب تاکید کرد باید راهبردی برای حمایت نظامی از لیبی در سایه تهدیدات تروریستی این کشور تدوین شود. الجزایر تنها کشوری بود که ملاحظه ای درباره این بند داشت و تاکید کرد الجزایر در درجه نخست از تشکیل دولت وفاق ملی در لیبی حمایت می کند و حمایت نظامی عربی از لیبی در درجه دوم قرار دارد ولی مصر، امارات عربی متحده،عربستان سعودی و کشورهای دیگر بر این مسئله تاکید دارند باید هر چه سریعتر با گروه های تروریستی در لیبی مقابله شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است این حمایت های نظامی عربی در اختیار لیبی قرار گیرد،گفت: بند سوم بیانیه اتحادیه عرب تاکید می کند اتحادیه عرب از همه اعضا یا هر یک از اعضا می خواهد حمایت کامل خود را در اختیار دولت لیبی قرار دهند.
برخی از ناظران می گویند شاید تفسیر این بند این باشد که برخی از کشورهای عربی یک ائتلاف مشابهی به مانند آنچه که در یمن به رهبری عربستان سعودی وجود دارد این بار در لیبی تشکیل دهند. طبیعی است که تشکیل این ائتلاف به مقدماتی نیازمند است. هنوز شمار زیادی از کشورهای عربی نقشه روشنی از تحرکات و اماکن تجمع عناصر داعش در شهر سرت ندارند و دشوار است به صورت فوری شاهد حملات نظامی علیه مواضع این گروه باشیم. همچنین اتحادیه عرب از شورای امنیت خواسته است قطعنامه 2214 را اجرا کند. این قطعنامه بر بررسی لغو ممنوعیت ارسال سلاح برای دولت لیبی و ارتش این کشور تاکید دارد. نماینده مصر در اتحادیه عرب تاکید کرد جامعه بین المللی در تعامل با گروه های مسلح در لیبی رفتارهای دوگانه ای دارد. وی از کوتاهی جامعه بین المللی در لیبی سخن گفت و افزود نیروهای ائتلاف مشغول نبرد علیه داعش در عراق و سوریه هستند ولی چنین نبردی علیه این گروه در لیبی ندارند که یک موضع دوگانه است. وی از کشورهای عربی خواست قطعنامه شورای امنیت را درباره لغو ارسال سلاح برای ارتش لیبی عملی کنند.