شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کرد کشورهای دخیل در این رسوایی باید تحقیقات مستقلی درباره این ماجرا انجام دهند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، یک هفته پس از تصمیم بی سابقه بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد مبنی بر برکناری باباکار گایه از فرماندهی نیروی صلحبان این سازمان در آفریقای مرکزی، پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای تاکید کردند نگرانی و عصبانیت بان کی مون را از این ماجرا کاملا درک می کنند.
باباکار گایه دیپلمات شصت و چهار ساله سنگالی که ریاست نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در آفریقای مرکزی را بر عهده داشت، هفته پیش به درخواست بان کی مون استعفای خود را ارائه کرد. این اتفاق یک روز پس از آن افتاد که تحقیقات درباره اتهامات سوء استفاده جنسی از یک دختربچه و هچنین قتل یک نوجوان شانزده ساله و پدرش توسط کلاه آبیهای سازمان ملل متحد در جریان یک عملیات نظامی در بانگی پایتخت آفریقای مرکزی در اوایل ماه اوت، آغاز شد.
در بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است کشورهایی که برای مشارکت در صلحبانی سازمان ملل متحد نیروی نظامی یا مامور پلیس در اختیار این سازمان قرار می دهند و نیروهای آنها در رسوایی احتمالی اخیر دست دارند، باید درباره ادعاهای مطرح شده بر ضد نیروهای خود تحقیق کنند و در صورت مقتضی آنها را محاکمه و مجازات کنند.
برای جلوگیری از تکرار این رسوایی ها، کارشناسان سازمان ملل پیشنهاد کرده اند کشورهایی که حقوق کودکان را نقض می کنند از مشارکت در عملیات صلحبانی بین المللی محروم شوند.
چهارده نظامی فرانسوی که تحت فرمان نیروی صلحبان سازمان ملل متحد نبوده اند، در رسوایی تجاوزهای جنسی در آفریقای مرکزی متهم شده اند و دستگاه قضایی فرانسه تحقیقاتی را درباره این رسوایی آغاز کرده است. اما برخی از کودکان و نوجوانان جمهوری آفریقای مرکزی توسط نظامیان چاد و گینه استوایی که در قالب نیروی صلحبان در آفریقای مرکزی مستقر هستند، مورد تعرض قرار گرفته اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، سازمان ملل متحد به علت این که به اتهامات مطرح شده درباره سوءاستفاده از کودکان در جمهوری آفریقای مرکزی دیر واکنش نشان داده آماج انتقادات شدید قرار گرفته است.
یک کمیسیون مستقل سازمان ملل متحد درباره ماجرای سوءاستفاده های جنسی نیروهای فرانسوی و آفریقایی از کودکان جمهوری آفریقای مرکزی، تحقیقات مستقلی انجام خواهد داد. این کمیسیون به ویژه درباره نحوه مدیریت این ماجرای توسط سازمان ملل متحد تحقیق خواهد کرد.