مخالفان بوروندي استعفاي رييس جمهور را خواستار شدند
به گزارش واحد مرکزی خبر، احزاب مخالف بوروندی روز سه شنبه پییر انکرونزیزا را عامل اصلی خشونتهای خونین چند ماه اخیر دانستند و استعفای وی را که به تازگی برای سومین بار به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شده است، خواستار شدند.
مخالفان بوروندی سومین دوره ریاست جمهوری انکرونزیزا را نقض قانون اساسی کشورشان می دانند بر همین اساس برای چندمین بار از وی خواستند تا بیست و ششم اوت که پایان دوره کنونی ریاست جمهوری وی است، از سمت خود استعفا کند.
شورای ملی ناظر بر اجرای توافق نامه آروشا و حاکمیت قانون که از ابتدای اوت امسال اصلی ترین احزاب و تشکلهای سیاسی مخالف بوروندی را شامل می شود، روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای تاکید کرد هرج و مرجی گسترده کل کشور را فرا گرفته است و قتلهای هدفمند که عاملان اصلی آن در هرم قدرت قرار دارند در روز روشن در پایتخت بوروندی اتفاق می افتد.
توافق نامه آروشا در سال دو هزار به منظور پایان دادن به جنگ داخلی بوروندی امضا شد.
شورای مخالفان بوروندی یک بار دیگر در بیانیه خود به پییر انکرونزیزا هشدار داد به مسئولیت های خود عمل کند و با کناره گیری از قدرت پیش از بیست و ششم اوت، از سوق دادن ملت بوروندی به سمت فاجعه خودداری کند.
از آوریل گذشته که پییر انکرونزیزا رئیس جمهور بوروندی برای سومین بار پیاپی و بدون توجه به مقررات قانون اساسی، نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری آینده کشورش اعلام کرد، این کشور آفریقایی در یک بحران سیاسی عمیق فرو رفته است.
احزاب مخالف بوروندی، جامعه مدنی ، کلیسای کاتولیک این کشور و تقریبا تمام اعضای جامعه بین المللی نامزدی پییر انکرونزیزا را در انتخابات آینده نقض آشکار قانون اساسی می دانند. انکرونزیزا از سال دو هزار و پنج قدرت را در بروندی در دست دارد.
حزب حاکم بوروندی مه گذشته یک کودتای نظامی را ناکام گذاشت و یک ماه بعد نیز تظاهرات اعتراض آمیز مخالفان را که به مدت شش هفته تقریبا هر روز در بوجومبورا پایتخت این کشور برگزار می شد، به شدت سرکوب کرد. با این حال خشونت بار دیگر در بوروندی تشدید شده است و از زمان انتخاب مجدد بحث برانگیز انکرونزیزا در بیست و یکم ژوئیه اوضاع امنیتی به ویژه در بوجومبورا وخیمتر شده است. در این میان شورشیان پیشین بوروندی دوباره فعال شده و محله های مخالف پایتخت نیز خود را بر ضد نیروهای امنیتی و پلیس تجهیز کرده اند به طوری که کارشناسان بیم آن دارند بار دیگر خشونتها در مقیاسی گسترده در این کشور که در گذشته شاهد کشتارهای زیادی بوده است، از سر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نایروبی، بوروندی پس از رهایی از استعمار صحنه درگیریهای خونین میان قبایل هوتو و توتسی بود و یک جنگ داخلی خونین سیزده ساله (1993-2006) را تجربه کرد. در این اواخر بسیاری از افراد از جمله برخی از اعضای حزب حاکم بوروندی در حملات هدفمند کشته شده اند.
آدولف نشیمیریمانا ، مسئول بلندپایه سرویسهای امنیتی بوروندی و دست راست انکرونزیزا در مسایل امنیتی یکی از این افراد بود.