آمريکا متن قطعنامه تحريم تسليحاتي سودان جنوبي را به شوراي امنيت ارائه کرد
به گزارش واحد مرکزی خبر، آمریکا روز چهارشنبه پیشنهاد اجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه سودان جنوبی و اعمال تحریم های هدفمند بیشتر علیه این کشور از ششم ماه سپتامبر در صورتی که سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی توافقنامه صلح به منظور پایان دادن به 20 ماه جنگ در این کشور را امضا نکند، مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سازمان ملل، براساس پیش نویس قطعنامه ای که در شورای امنیت توزیع و توسط رویترز مشاهده شده است، اگر بان کی مون دبیر کل سازمان ملل پیش از ششم ماه سپتامبر گزارش دهد که هر دو طرف توافقنامه را امضا و آتش بس را اجرا کرده اند، تحریم تسلیحاتی و تحریم های هدفمند بیشتر اجرایی نخواهد شد.
یک دیپلمات ارشد آمریکایی اعلام کرد امیدوار است این پیش نویس «قریب الوقوع» در شورای امنیت که 15 عضو دارد، به رای گذاشته شود.
این دیپلمات گفت: «ما تلاش می کنیم گزینه هایی را که پیش روی دولت سودان جنوبی است، محدود و تاکید کنیم که فقط یک گزینه باقی مانده است و آن گزینه، گزینه صلح و امنیت است».
رئیس جمهور سودان جنوبی با رد فشارها برای عمل به ضرب الاجل روز دوشنبه، خواستار یک مهلت 15 روزه دیگر برای بررسی توافق صلح به میانجیگری رهبران منطقه شد.
وی روز چهارشنبه به جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت که قصد دارد موافقتنامه صلح را امضا کند.
سودان جنوبی در ماه دسامبر سال 2013 زمانی درگیر جنگ داخلی شد که یک بحران سیاسی باعث درگیری بین نیروهای وفادار به کر و شورشیان متحد ریک ماچار معاون سابق وی شد.
ماچار روز دوشنبه توافق صلح را پذیرفت.
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت، قصور دولت کر را برای دستیابی به توافق صلح محکوم و از آن درخواست می کند فورا موافقتنامه را امضا کند.
شورای امنیت در ماه ژوئیه شش ژنرال رقیب را در سودان جنوبی در فهرست سیاه قرار داد که این نخستین افرادی بودند که در معرض ممنوعیت مسافرت خارج رفتن و مسدود شدن دارایی ها در جهان قرار گرفتند.
هنوز مشخص نیست که آمریکا پیشنهاد افزودن چند نام دیگر را به فهرست تحریم ها مطرح کرده است.
یک دیپلمات دیگر در شورای امنیت اعلام کرد احتمالا بحثی در بین اعضای شورا درباره این که آیا رئیس جمهور سودان جنوبی تحریم شود یا خیر، انجام خواهد شد.
اروه لادسو مسئول صلحبانی سازمان ملل ماه گذشته از شورای امنیت خواست تحریم تسلیحاتی علیه سودان جنوبی اعمال کند جایی که نیروهای سازمان ملل بیش از 100 هزار غیرنظامی را در چندین مکان در سراسر این کشور پناه داده اند.
دیپلمات ها می گویند شورای امنیت زمانی که در ماه مارس رژیم تحریم ها را برقرار کرد، نتوانست بر سر اعمال تحریم تسلیحاتی توافق کند زیرا آمریکا، روسیه و چین مخالف و کشورهای اروپایی و دیگر اعضای شورا حامی آن بودند.