دولت آمريکا متن پيش نويس قطعنامه تحريم تسليحاتي سودان جنوبي را به شوراي امنيت سازمان ملل ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا،آمريکا روز چهارشنبه پيشنهاد اجراي تحريم تسليحاتي سازمان ملل عليه سودان جنوبي و اعمال تحريم هاي هدفمند بيشتر عليه اين کشور را مطرح کرد.
اين در حالي است که اگر بان کي مون دبير کل سازمان ملل پيش از ششم ماه سپتامبر گزارش دهد، که هر دو طرف دولت سودان جنوبي و شورشيان توافقنامه را امضا و آتش بس را اجرا کرده اند، تحريم تسليحاتي و تحريم هاي هدفمند اجرايي نخواهد شد.
با شدت گرفتن درگيري ها و وخامت اوضاع انساني در سودان جنوبي،تلاش ها ي بين المللي براي امضاي توافقنامه اي بين رييس جمهوري اين کشور و مخالفان شدت گرفته است .
در حالي که انتظار مي رفت تحت فشار جامعه بين الملل ،طرفين درگير با امضاي توافقنامه صلح در آديس آبابا به درگيري ها پايان دهند،سالواکر خواهان يک فرصت پانزده روزه براي بررسي و رايزني با اعضاي دولتش و امضاي توافقنامه شده است.
اگرچه ارايه پيش نويس قطعنامه تحريم تسليحاتي سودان جنوبي در ظاهر با هدف فشار به سالواکر براي پايان دادن به درگيري ها در اين کشور ارايه شده است ،اما برخي از کارشناسان ارايه چنين پيش نويسي را در زماني که هنوز مذاکرات به شکست نينجاميده مورد ترديد قرار مي دهند.
براساس پيش نويس ارايه شده در صورت شکست مذاکرات و تصويب اين پيش نويس،تحريم تسليحاتي و تحريم هاي هدفمندي عليه افرادي که عامل ناکامي رسيدن به توافقنامه صلح بودند،وضع خواهد شد.
شوراي امنيت در ژوئيه 2015 ميلادي نيز شش ژنرال رقيب دولت را در سودان جنوبي در فهرست سياه قرار داد که بر اين اساس آنها حق مسافرت خارج را ندارند همچنين دارايي ها آنها در سراسر جهان مسدود شده است.
در حاليکه آمريکا قصد داشت راي گيري اين پيش نويس روز جمعه انجام شود،فرصت خواهي چين و روسيه براي بررسي بيشتر عواقب چنين تحريمي زمان آن را به تعويق انداخته است.
بنابر آمارها ،بحران 20 ماه گذشته در سودان جنوبي باعث کشته شدن بيش از 10 هزار نفر و آوارگي 5 / 1 ميليون نفر شده است.
در حال حاضر بيش از 70 درصد جمعيت سودان جنوبي با کمبود مواد غذايي رو به رو هستند و شيوع بيماري و کمبود پزشک و امکانات پزشکي نيز هر روز در اين کشور قرباني مي گيرد با اين حال جنگ بر سر تقسيم قدرت در ميان سران داخلي آن از سويي و دخالت بيگانگان و دامن زدن به درگيري ها با تجهيز سلاح گروه هاي درگير از سوي ديگر بر وخامت اوضاع سياسي،اجتماعي و انساني در اين کشور افزوده است.
به گفته ناظران،بحث تقسيم قدرت بين دولت و شورشيان و بازگشت ريک ماچار به پست معاون رييس جمهوري سودان جنوبي از جمله مهمترين موارد اختلاف در راه دستيابي به توافق است.
برخي از کارشناسان بر اين باورند که سالواکر همچنان با وقت کشي، مذاکرات را فرسايشي وامضاي قرارداد صلح را به تاخير خواهد انداخت و دراين صورت پيامدهاي ادامه جنگ در اين کشور بيش از گذشته به کشورهاي منطقه و بر کل افريقا سرايت خواهد کرد.
اکنون سالواکر کمتر از 15 روز فرصت دارد تا با امضاي توافقنامه صلح به بحران سياسي در اين کشور پايان دهد يا در صورت عدم امضا، راه براي دخالت بيشتر بيگانگان و بحراني تر شدن اوضاع انساني در اين کشور هموار خواهد شد.