وزیر امور خارجه ایتالیا تأکید کرد که صلح و ثبات را نمی توان با سلاح های یک ارتش اشغالگر خارجی به لیبی تحمیل کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایتالیا در گفتگویی با روزنامه ایل مساجرو گفت:ما قاطعانه با هرگونه ماجراجویی جدید در لیبی مخالفیم و معتقدیم صلح و ثبات را نمی توان با سلاح های یک ارتش اشغالگر خارجی به این کشور تحمیل کرد. چنین سناریویی هرگز در کار نخواهد بود زیرا یک مداخله نظامی جدید در لیبی، خسارات بیشتری را نسبت به تبعات حمله چهار سال پیش به بار خواهد آورد.
وی افزود:درصورت عدم حصول توافق در لیبی،کار خواهیم کرد تا عملیات ائتلاف ضد داعش در سایر نقاط را به لیبی نیز بسط دهیم. ما در راستای حصول توافق میان طرف های لیبیایی کار می کنیم و در صورت عدم دستیابی به آن، مهار خطرات داعش نوعی علاج محسوب خواهد شد.
وی هشدار داد:خطر داعش بسیار جدی و گسترده است و از دو موضوع سرچشمه می گیرد؛ ابتدا اینکه داعش کنترل پایدار بر سرزمینی بزرگ به مساحت حدود 300 هزار کیلومتر مربع، (کما بیش به وسعت ایتالیا)، با چند میلیون سکنه و با امکانات مالی که براساس برآورد ائتلاف ضد داعش حدود یک میلیارد دلار در سال می باشد را دارد و دوم اینکه به سبب همین کنترل و شبیه سازی به یک نهاد دولتی، بطور بی سابقه از ظرفیت ارتباطی و قدرت جذب جنگجویان خارجی برخوردار شده و علاوه بر استقرار در سوریه و عراق، آثار حضورش در بیش از 20 کشور جهان نیز به چشم می خورد.
وی درپاسخ به این سوال که 'آیا تنها با انجام عملیات زمینی می توان داعش را شکست داد و آیا عدم جدیت آمریکا در مقابله با داعش مشکلی برای ما محسوب می شود؟' گفت: ما نمی توانیم از یک سو آثار شوم مداخله نظامی را محکوم کنیم و از سوی دیگر مجدداً خواهان همین عملیات شویم. راهبری آمریکا در این مبارزه همچنان وجود داشته ولی به طریقی متفاوت خود را نشان می دهد. من از کسانی که تأثیرات فاجعه بار حمله به عراق و یا به لیبی را محکوم کرده و اکنون خواهان مداخله نظامی در منطقه هستند دعوت می کنم در موضع گیری احتیاط بیشتری به خرج دهند.
وی افزود: زمانی که نیروهای لیبیایی به توافق برسند، توافق مذکور به همراهی، نظارت و حمایت ائتلافی نیاز خواهد داشت که ایتالیا در آن می تواند نقشی کلیدی ایفا کند. ایتالیا به دلایل اقتصادی، مهاجرتی و امنیتی علاقمندترین کشور اروپایی به برقراری ثبات در لیبی بوده و می تواند در ائتلافی مرکب از کشورهای غربی و حتی عربی و آفریقایی که در راستای تحکیم توافق حاصله میان نیروهای لیبیایی تشکیل می گردد، نقطه عطف محسوب شود. ولی مذاکرات نمی تواند تا ابد ادامه یابد و دور بعدی نشست ها که در این هفته آغاز می شود باید مرحله پایانی مذاکرات تلقی شود.
وی سپس با تأکید بر موج عظیم مهاجرت های غیرقانونی به سوی اروپا از جمله شمار بالای مهاجران، مشکلات موجود در تشخیص پناهجویان از سایر مهاجران غیرقانونی و امکانات رو به افزایش قاچاقچیان انسان، هشدار داد: اروپا باید تغییر کند و روحیه انسجام و مسوولیت پذیری خود را بازیابد،درغیراینصورت اصل تردد آزاد افراد که یکی از ستون های بنیادی اتحادیه اروپاست در معرض خطر خواهد بود.
وی با اشاره به موضوع مهاجرت های غیرقانونی گفت: عملیات جستجو و امداد رسانی در دریای مدیترانه ماهیت اروپایی به خود گرفته و خطر جان باختن مهاجران را کاهش داده است. ولی تا چه زمان می توان قبول کرد که کشتی های کشورهای مختلف اروپایی جان مهاجران را نجات می دهند تا آنها را به سواحل ایتالیا بیاورند.