چهاردهمین گردهمایی بین المللی 'آگوا' با حضور مقامات و هیاتهای نمایندگی بیش از 30 کشور آفریقایی در 'لیبرویل' پایتخت گابن برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، «مشارکت پایدار آفریقا و آمریکا برای تجارت و سرمایه گذاری» عنوان این گردهمایی بین المللی است که طی آن دو طرف راههای گسترش بیش از پیش مناسبات اقتصادی را بررسی می کنند.
بیل کیلینتون رییس جمهوری پیشین آمریکا در دوره ریاست جمهوری خود دستور تسهیل مناسبات تجاری و اقتصادی بین این کشور و آفریقا را صادر کرد که در سال 2000 میلادی با تصویب گنگره امریکا، این قانون که به 'آگوا' موسوم شد به مورد اجرا در آمد.
کشورهای جنوبی و مرکز آفریقا در چارچوب این قانون می توانند بیش از شش هزار نوع از انواع محصولات خود را بدون پرداخت تعرفه گمرکی به آمریکا صادر کنند.
این برنامه راهکاری برای افزایش اصلاحات و توسعه اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری در آفریقا محسوب می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو فرانسه، در چهاردهمین گردهمایی آگوا علاوه بر مقامات کشورهای آفریقایی بیش از دوهزار شخصیت اقتصادی جهان حضور دارند.
در پانزده سال گذشته و از زمان تصویب این قانون توسط کنگره آمریکا، این اولین بار است که نشست آگوا در یک کشور آفریقایی برگزار می شود.
برخی فعالان اقتصادی به رغم فراگیر بودن قانون آگوا معتقدند از تمامی ظرفیت های آن استفاده نشده است.
به اعتقاد این فعالان اقتصادی طی پانزده سال گذشته عمده محصولات صادراتی آفریقا به آمریکا عمدتا منحصر به نفت بوده که نسبت به دیگر محصولات کمترین اشتغال زایی و بهره اقتصادی را داشته است.
برای مثال 92درصد صادرات کشور چاد به آمریکا که پس از آفریقای جنوبی عمده ترین صادرکننده در چارچوب پیمان آگوا محسوب می شود، نفت بوده است.
مقامات آفریقایی شرکت کننده در این اجلاس بیش از پیش بر تنوع صادرات این قاره به بازارهای آمریکا تاکید دارند.
فعالان بخش اقتصادی تلاش می کنند که علاوه بر نفت ، مواد دیگری نظیر پنبه ، منسوجات و محصولات کشاورزی به آمریکا صادر کنند.
در حالی که مقامات واشنگتن ، قانون اگوا را راهکاری برای افزایش اصلاحات و توسعه اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری در آفریقا توصیف می کنند ، برخی از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند هدف آمریکا از تصویب قانون آگوا ، سیطره بر آفریقا و بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی آن است.