حکم پرونده جدید سه خبرنگار شبکه الجزیره در حالی صادر می شود که محکومیت پیشین آنها به ده سال حبس موجی از اعتراضات را در جهان برانگیخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر، باهر محمد مصری تبار و دو همکارش به نام های محمد فهمی کانادایی و همچنین پیتر گرست استرالیایی ژوئن گذشته به اتهام انتشار اخبار و گزاشهای کذب در حمایت از جنبش اخوان المسلمین و محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر وابسته به این جنبش که ژوییه سال دو هزار و سیزده توسط عبدالفتاح السیسی فرمانده وقت ارتش از قدرت برکنار شد، به هفت تا ده سال زندان محکوم شدند.
فهمی تاکید کرد این پرونده از همان ابتدا سیاسی بود. اگر عدالتی در کار بود ما تبرئه می شدیم. ما خبرنگاران بیطرف هستیم. یک کمیته فنی که از طرف دیوان عالی مصر ماموریت یافته بود فیلم های ویدئویی را مورد بررسی قرار دهد، هر گونه تحریف در اطلاع رسانی را منتفی دانسته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، پرونده اول این سه مظنون ماه ژوئن سال دو هزار و چهارده در دادگاه قاهره بررسی شد و قاضی پرونده گرست و باهر را به هفت سال و فهمی را به ده سال حبس محکوم کرد اما دادگاه استیناف محکومیت آنها را لغو کرد.
حکم پرونده جدید این سه روزنامه نگار که ابتدا قرار بود سی ام ژوئیه صادر شود دو بار به علت شرایط جسمانی قاضی مسئول پرونده به تعویق افتاده است.
محمد فهمی تاکید کرد: حکم قاضی بدون شک سختگیرانه خواهد بود. من نمی توانم یک زندگی عادی داشته باشم اما امیدوارم که تبرئه شوم و دوباره به زندان نیفتم.
در آغاز رسیدگی به این پرونده جدید، گرست و فهمی پس از چهارصد روز حبس به طور مشروط آزاد شدند.
از دیگر اتهاماتی که بر ضد خبرنگاران الجزیره مطرح شده فعالیت خبری در مصر بدون داشتن مجوز رسمی لازم است. فهمی و گرست در اتاقی در یک هتل در قاهره که به دفتر کارشان تبدیل کرده بودند، بازداشت شده اند. فهمی که در گذشته برای شبکه سی ان ان آمریکا نیز کار کرده است، تاکید کرد اطلاع نداشته است که کارفرمایان آنها مجوز لازم را از مقامات قاهره نگرفته اند و مدیریت شبکه نیز چیزی در این باره به آنها نگفته است.
این خبرنگار که ملیت کانادایی دارد از شهروندی مصری خود چشم پوشی کرده است تا بلکه همانند گرست که به ایتالیا مسترد شد، به کشورش بازگردانده شود اما این تدبیر کارساز واقع نشده است.