ناآرامي در ليبي بحران مهاجرت را در اروپا تشديد مي کند
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از نم نیوز، تحلیلگران هشدار دادند با شدت یافتن جنگ داخلی در سراسر لیبی، این کشور آشوب زده شمال آفریقا به یک مسیر ترانزیتی مهم برای مهاجران غیرقانونی تبدیل شده است که در تلاش برای ورود به اروپا هستند و این مسئله ممکن است تشدید بحران مهاجرت را در اروپا به دنبال داشته باشد.
به دنبال غرق یک قایق در آبهای شهر زواره واقع در غرب لیبی بیم آن می رود که نزدیک به 200 مهاجر غیرقانونی جان خود را از دست داده باشند.
این قایق که به سمت ایتالیا در حرکت بود هفته گذشته غرق شد.
نیروهای گارد ساحلی لیبی همچنان در جستجوی اجساد مهاجران و بازماندگان احتمالی این حادثه هستند و حدود یکصد نفر ناپدید شده اند.
برناردینو لئون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی از مقامات این کشور خواست تا همه اقدامات ممکن را برای مقابله با بحران مهاجرت در این کشور به عمل آوردند.
به رغم افزایش نگرانی های بین المللی ، غرق قایق های حامل مهاجران غیرقانونی در سواحلی لیبی حادثه ای است که هر روز تکرار می شود.
خبرگزاری رسمی لیبی اعلام کرد تنها در روز هفدهم ژوئیه حدود دو هزار و 700 مهاجر غیرقانونی که تلاش داشتند وارد سواحل اروپا شوند در آبهای ساحلی این کشور نجات داده شدند.
برخی مهاجران برای رسیدن به مقصد از طریق مسیرهای دریایی و زمینی هزاران دلار به قاچاقچیان انسان پرداخت می کنند.
یک دیپلمات که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با خبرگزاری شین هوا اعلام کرد در قایق های مهاجران که بیشتر آنها فرسوده است آب و مواد غذایی به میزان کافی وجود ندارد و قایق ها اندکی پس از آنها وارد آبهای بین المللی شدند درخواست کمک می کنند .
وی افزود مهاجران تنها با این امید که بتوانند با سفر به کشورهای اروپایی ، زندگی بهتری را در این کشورها آغاز کنند جان خود را به خطر می اندازند.
بنا بر گزارش سازمان ملل ، حدود 170 هزار مهاجر غیرقانونی سال گذشته میلادی از آبهای مدیترانه برای ورود به ایتالیا عبور کردند .
اکثر مهاجران از کشورهای زیر صحرای آفریقا و تعدادی نیز از کشورهای پاکستان ، مغرب ، سوریه و عراق هستند.
منصور الشکری استاد علوم سیاسی در دانشگاه طرابلس با انتقاد از شکست تدابیر سیاسی در برخورد با بحران مهاجران می گوید پس از آنکه معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی اقدام به ترک این کشور کرد ، لیبی دچار خلا امنیتی و به مقصدی مناسب برای مهاجران غیرقانونی تبدیل شد.
در حال حاضر دو دولت و دو پارلمان در لیبی با یکدیگر رقابت می کنند . نیروهای گروه موسوم به فجر لیبی کنترل طرابلس را در اختیار دارند و دولتی به رسمیت شناخته شده در شهر طبروق واقع در شرق لیبی فعالیت می کند.
منصور الشکری می گوید از زمان سرنگونی دولت قذافی ، رویارویی جناح های مختلف ، کشور را دچار فروپاشی کرده و امکان تشکیل نیرویی یکپارچه برای محافظت از مرزها تقریبا غیرممکن شده است.
وی افزود همه مرزهای لیبی به سبب نبود تدابیر امنیتی دچار ناامنی شده است و مهاجران بسیاری از کشورهای زیر صحرای آفریقا و برخی کشورهای همسایه لیبی وارد این کشور می شوند.