کنگره عمومي ليبي در مذاکرات صلح ژنو شرکت مي کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، پارلمان لیبی در طرابلس که جامعه بین المللی آن را به رسمیت نشناخته است، پس از تردیدهای فراوان تصمیم گرفت در دور جدید مذاکرات صلح لیبی که روزهای پنجشنبه و جمعه تحت نظارت سازمان ملل متحد در ژنو برگزار خواهد شد، شرکت کند.
لیبی که با ناامنی و آشوبهای گسترده روبرو شده است در حال حاضر دو دولت و دو پارلمان دارد که برای به دست گرفتن قدرت با یکدیگر رقابت می کنند. یکی از این دولت ها که در طرابلس مستقر است تحت سیطره گروههای شبه نظامی قرار دارد و دیگری که جامعه بین المللی آن را به رسمیت می شناسد در شرق این کشور فعالیت می کند.
برناردینو لئون، فرستاده سازمان ملل متحد به لیبی، به اصرار از کنگره عمومی ملی لیبی ( پارلمان مستقر در طرابلس) دعوت کرده است در مذاکرات صلح لیبی در ژنو شرکت کند و ضمن مشارکت در بحثها، دیدگاهها و نظرات خود را اعلام کند تا بلکه هر چه زودتر راه حلی قطعی برای بحران لیبی پیدا شود.
سازمان ملل متحد در نشست های ژنو تلاش خواهد کرد مذاکرات میان طرفهای دخیل در مناقشه لیبی را به منظور پایان دادن به درگیریهای این کشور که تحت تاثیر اختلافات سیاسی شدت گرفته و اقتصاد این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است، به پیش ببرد. سازمان ملل ضمن هشدار درباره وضعیت وخیم حاکم بر لیبی، بر ضرورت و فوریت حل سیاسی بحران این کشور تاکید کرده است.
محمود عبدالعزیز از اعضای کنگره عمومی ملی لیبی در طرابلس چهارشنبه شب تاکید کرد: کنگره سرانجام تصمیم گرفت در گفتگوهای ژنو شرکت کند. ما در این نشستها حضوری جدی خواهیم داشت. هیئت نمایندگی کنگره عمومی ملی لیبی به ژنو خواهد رفت تا تغییرات و اصلاحات مد نظر ما را در پیش نویس توافق اعلام کند.
این مقام پارلمان لیبی در طرابلس همچنین تصریح کرد دیدار روز سه شنبه هیئت کنگره عمومی ملی لیبی با برناردینو لئون در استانبول مثبت و سازنده بود و لئون قول داد درباره ایجاد تغییرات در پیش نویس توافق بحران لیبی مذاکراتی جدی انجام دهد.
لئون طرح صلح لیبی را یک مصالحه عادلانه و منطقی توصیف و درباره موفقیت آن ابراز امیدواری کرد. وی در عین حال اذعان کرد مسیری که سازمان ملل متحد برای حل و فصل بحران لیبی پیش رو دارد هنوز هم پر از فراز و نشیب است.
دیگر پارلمان لیبی مستقر در طبرق در شرق لیبی که جامعه بین المللی آن را به رسمیت می شناسد، پیش از این تصمیم گرفته بود در مذاکرات ژنو شرکت کند اما رقیب آن یعنی کنگره عمومی ملی لیبی که با حملات ائتلاف شبه نظامیان فجر لیبی روبرو است از تصویب توافق صلح و آشتی ملی لیبی که یازدهم ژوئیه منعقد شد خودداری کرده و سپس مذاکرات صلح ژنو را نیز تحریم کرده بود.
هیئت سازمان ملل متحد در لیبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد نشست هیئت کنگره عمومی ملی لیبی و برناردینو لئون در استانبول فرصت مناسبی برای بررسی اختلافات بود هر چند در این نشست همه مسایل مهم مطرح نشد.
سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرده است طرفهای درگیر در لیبی بتوانند تا بیستم سپتامبر به توافق صلح دست یابند تا بتوان آن را یک ماه بعد به اجرا گذاشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، گروههای سیاسی مختلف لیبی آوریل گذشته درباره تشکیل یک دولت وحدت ملی، خلع سلاح گروههای مسلح و ادغام شبه نظامیان در حیات سیاسی و نظامی لیبی به توافقی اصولی دست یافتند.
در مذاکرات جدید صلح لیبی در ژنو درباره اسامی وزیرانی که قرار است در دولت آتی وحدت ملی این کشور عضویت داشته باشند، بحث و تبادل نظر خواهد شد. تشکیل دولت وحدت ملی در واقع اولین مرحله از تلاشهای سازمان ملل برای قرار دادن این کشور در مسیر صلح و آشتی پس از چهار سال مناقشه مسلحانه است.
در همین راستا پارلمان مستقر در طبرق فهرستی از دوازده فرد مورد نظر خود از جمله یک زن را ارائه کرده است. بنا به اعلام خبرگزاری رسمی لیبی، نام عبدالرحمان شلغم وزیر امور خارجه پیشین لیبی نیز در این فهرست دیده می شود.