دستگاه امنیتی سودان 4 مخالف این کشور را به دلیل انتقاد از دولت و تلاش برای تغییر نظر افکار عمومی علیه دولت، دستگیر کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، صلاح الدین عتبانی رئیس حزب معارض اصلاح الان سودان اعلام کرد که نیروهای امنیتی خارطوم 4 نفر از اعضای حزب را دستگیر کردند.
این معارض سودانی گفت که افراد دستگیر شده متهم به صحبت علیه دولت در مکان های عمومی هستند.
این درحالی است که یکی از مشاوران عمر حسن البشیر رئیس جمهور سودان مدعی شده که افراد دستگیر شده افکار عمومی را علیه دولت تحریک میکردند.
«عمر حسن البشیر»، رئیس جمهور سودان چهارمین دوره ریاست جمهوری خود را دو ماه پیش آغاز کرد. البشیر رئیس جمهور کنونی و رئیس حزب کنگره سودان در سال 1989 زمانی که یک سرهنگ ارتش سودان بود رهبری کودتای بدون خونریزی را برعهده گرفت و موفق به برکناری صادق المهدی، نخست وزیر منتخب وقت شد و به قدرت رسید.
وی پس از به قدرت رسیدن خود را به عنوان رئیس «شورای رهبری انقلاب نجات ملی» منصوب کرد و قدرت قانونگذاری و اجرایی از جمله ریاست جمهوری، نخست وزیری، فرماندهی نیروهای مسلح و وزارت دفاع را به دست گرفت.
البشیر در 16 اکتبر 1993 بعد از انحلال شورای رهبری انقلاب برای نجات ملی به عنوان رئیس جمهور سودان منصوب شد و قدرتش را افزایش داد.
وی به خاطر ایفای نقش در حوادث و درگیریها در دارفور که باعث کشته شدن 200 هزار تن شد مورد انتقاد سازمانهای جهانی قرار گرفت و در نهایت در سال 2004 با امضای توافقنامهای، به جنگ داخلی بین جنوب و شمال سودان پایان داد.
دیوان بین المللی کیفری مستقر در لاهه در 4 فوریه سال 2009 میلادی در اقدامی بیسابقه و برای اولین بار حکم بازداشت عمر البشیر را به اتهام ارتکاب به «جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت» در دارفور، صادر کرد و رئیس جمهور سودان هم در واکنش به این حکم 13 سازمان عمده بین المللی امدادرسانی را که در منطقه دارفور به کمک رسانی به مردم جنگزده میپرداختند، از آن کشور اخراج نمود.
کشور سودان در 9 ژانویه 2011 در یک همهپرسی تجزیه شد و سودان جنوبی از این کشور جدا گردید.
تحلیلگران معتقدند پس از جدایی جنوب سودان از این کشور البشیر بخش زیادی از منابع اقتصادی خود را از دست داد و به همین علت در صدد نزدیک شدن به کشورهایی مانند عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس برآمد تا به اقتصاد بحرانزده این کشور غلبه کند.