حدود هشت هزار تروریست تونسی در سوریه فعال هستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین علیرغم از سرگیری تدریجی روابط دیپلماتیک تونس و سوریه محافل تونسی همچنان نقش اصلی را در تلاش برای شناسائی کسانی دارد که از این کشور برای جنگ به سوریه رفته اند.
نمایندگان رسانه ها و نهادهای غیردولتی تونسی که به سوریه سفر کرده اند سعی کرده اند افزون بر ملاقات با تندروهایی که در زندانهای سوریه در حبس بسر می برند ، تهدیدات گروههای تروریستی را در این کشور از نزدیک مشاهده کنند.
بلال مبروک خبرنگار این شبکه در تونس در گزارشی گفت : روزنامه نگاران و فعالان تونسی علیرغم مواجه شدن با موج تبلیغاتی و اتهاماتی که علیه آنها زده شده است همچنان در تلاش هستند تا با اتکا به ادله و مدارک موجود واقعیت های مربوط به جنگی را که علیه سوریه به راه افتاده است و شماری از تندروهای تونسی نیز در آن مشارکت دارند بیان کنند. شمار زیادی از این تندروها اکنون در زندانهای سوریه بسر می برند و دمشق از سرگیری روابط با تونس را به آزاد سازی آنها و هماهنگی امنیتی درخصوص تحرکات کسانی که همچنان علیه سوریه سلاح به دست گرفته اند مشروط ساخته است.
خولة السلیتی روزنامه نگار تونسی در این خصوص گفت: سوری ها برای همکاری و تعامل با دولت تونس آمادگی دارند مشروط بر آن که روابط دیپلماتیک دو کشور از سرگرفته شود. مسئولان سوری می گویند از طرح پیشنهادی دولت تونس برای تعیین کنسول جدید سوریه در تونس استقبال می کنند.
خبرنگار المیادین افزود آنچه موجب جذب ستیزه جویان تونسی به سوریه می شود فقط تبلیغات شبکه های اجتماعی و تکفیری ها نیست بلکه عملیات منظم شبکه های فعال در زمینه انتقال این افراد که مورد پشتیبانی سیاسی نیز هستند و دولت های برخی کشورها نیز از آنها حمایت می کنند در این مسئله موثر است. دولت سوریه می گوید مستنداتی در این خصوص دارد و آن را به دادگاههای بین المللی ارائه خواهد کرد.
زیاد الهانی روزنامه نگار تونسی در این خصوص گفت: در سال 2014 تعداد ستیزه جویان مسلح تونسی در سوریه دو هزار نفر بود و در سال 2015 تعداد آنها به هشت هزار نفر رسیده است. معنای این سخن اینست که طی یک سال گذشته شش هزار تروریست تونسی وارد سوریه شده اند.
خبرنگار المیادین افزود: خانواده های تونسی در انتظار مشخص شدن سرنوشت فرزندان خود در سوریه هستند که به علت تحرکات و توطئه های گروههای تکفیری و افراطی تکه پاره شده است. به نظر می رسد حل این معادله چند مجهولی بدون وجود ارتباط دیپلماتیک میان دو کشور کمی دشوار باشد.