سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که نیروهای ارتش کامرون در جریان مبارزه با تروریست های بوکوحرام، حقوق بشر را نقض کرده اند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی از یائونده، این سازمان در گزارش اخیر خود با عنوان «کامرون و حقوق بشر در مسیر تقابل، مقابله با بوکوحرام و نتایج آن» نوشت: نظامیان کامرون تمام تدابیر امنیتی لازم را برای اجتناب از وقوع جنایت و نقض حقوق بشر اتخاذ نکرده و همین مسأله منجر به کشته شدن شمار زیادی شده است.
«علیون تینی» مسؤول آفریقای مرکزی و غربی سازمان عفو بین الملل گفت: به این نتیجه رسیدیم که عملیات بازرسی توسط نیروهای کامرون در چارچوب مبارزه با بوکوحرام در منطقه شمالی منجر به بازداشت هزار نفر شده و این نیروها اماکن نامناسبی را برای بازداشت شدگان در نظر گرفته اند که منجر به مرگ دستکم 25 نفر شده است.
«عیسی چیروما باکاری» وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت کامرون در واکنش به این گزارش، آن را دور از واقعیت خواند.
وی افزود: در بازرسی هایی که پس از حملات بوکوحرام انجام گرفت، برخی افراد مظنون به ارتباط با گروه های مسلح بازداشت شدند و 25 نفر در بازداشتگاه فوت کرده اند.
به گفته چیروما، گزارش پزشکی قانونی در مورد افراد کشته شده نشان می دهد که این افراد به خاطر مسمومیت ناشی از مصرف نوعی مواد مخدر ناشناخته جان خود را از دست داده اند.
عفو بین الملل افزود: بسیاری از افراد به صورت غیرقانونی برای مدت های طولانی بازداشت شده اند و کودکان نیز از این امر مستثنی نیستند. به عنوان مثال 85 کودک که در میان آنها کودک پنج ساله نیز دیده می شود، در میان بازداشت شدگان هستند.
این گزارش می افزاید: همچنین در زندان ماروا در شمال کامرون که تنها گنجایش 300 زندانی را دارد، حدود دو هزار و 400 نفر نگهداری می شوند.
مسؤول آفریقای مرکزی و غربی سازمان عفو بین الملل یادآور شد: این موضوع را با مقامات کامرون بررسی کرده و آنها را در جریان محتوای گزارش خود قرار دادیم و مسؤولان نیز به وجود اشتباهاتی اذعان کردند.
چیروما گفت: ما گزارش عفو بین الملل را به طور کامل رد نمی کنیم اما طبیعی نیست که یک کشور، همردیف یک گروهک تروریستی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: رعایت حقوق بشر چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح، بخش جدانشدنی فعالیت نظامیان کامرون است.
گروه بوکوحرام در سال 2002 در مایدوگوری در شمال شرقی نیجریه بنیانگذاری شد.
نیجریه، چاد، کامرون، نیجر و بنین در 7 فوریه 2015 (19 بهمن 1393) نیروی مشترکی با هشت هزار و 700 نظامی برای مبارزه با گروه تروریستی بوکوحرام تشکیل دادند.
«ابوبکر شکائو» سرکرده بوکوحرام در اسفند 1393 با انتشار پیامی صوتی در اینترنت، به طور رسمی بیعت خود را با ابوبکر البغدادی، خلیفه خودخوانده گروهک تروریستی داعش، اعلام کرد.