حماس: قاهره با جاری کردن آب درمنطقه جنوب نوارغزه هم مرز با مصر، محاصره این سرزمین فلسطینی را تشدید کرده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه از خان یونس در سرزمین های فلسطینی، نوارغزه از سال 2007 تحت محاصره کامل رژیم صهیونیستی قرار داشته است و تنها از طریق گذرگاه مرزی رفح در مصر با خارج ارتباط دارد.
نیروهای ارتش مصر از چند هفته پیش، عملیات حفاری را در منطقه مرزی مصر با نوار غزه در منطقه رفح آغاز کرده اند که به نظر فلسطینیان، هدف از آن، آب انداختن در آخرین تونل ها وگذرگاه های زیرزمینی میان نوازغزه و شبه جزیره سینا در شمال مصر است که نیروهای دولتی مصر دراین منطقه سرگرم نبرد با تروریست های تکفیری و وابسته به داعش هستند.
فلسطینیان نگران این موضوع هستند که این اقدامات، موجب انزوای بیشتر نوار غزه شود که تنها درتهاجم نظامی تابستان گذشته رژیم صهیونیستی به آن، بیش از100هزار تن بی خانمان شدند.
مقام های مصر از اظهارنظر در باره این اقدامات که منجر به آبگرفتگی نوار مرزی بین باریکه غزه و خاک مصر در شمال شبه جزیره سینا شده و مورد انتقاد حماس قرار گرفته است، خودداری کرده اند.
اسماعیل هنیه رهبر حماس در مراسم عید قربان درغزه گفت: چرا آنها چنین کانال ها و خندق هایی حفر و لوله های انتقال آب در اطراف رفح، نصب می کنند.
وی با هشدار به مقام های مصر و درخواست توقف اجرای این طرح، گفت : ما به وظیفه خود، علیه کسانی که غزه را محاصره کرده و علیه آن توطئه می کنند، عمل خواهیم کرد.
مصر از قبل یک منطقه حایل به طول 10کیلومتر و عرض 500 متر در امتداد مرز با غزه احداث کرده بود.
مصر از هنگام برکناری محمد مرسی در کودتای 2013، صدها تونل مورد استفاده برای نقل و انتقال کالا میان نوار غزه و شبه جزیره سینا را تخریب کرده است.
با سرنگونی مرسی در کودتای نظامی به فرماندهی عبدالفتاح السیسی فرمانده وقت ارتش و رییس جمهوری کنونی مصر، حماس، متحد عمده خود را از دست داد و روابط آن با قاهره تیره شد.
مصر گذرگاه رفح را با نوار غزه در اختیار دارد که تنها گذرگاه این سرزمین فلسطینی به شمار می رود که تحت نظر رژیم صهیونیستی نیست.
سازمان دیده بان حقوق بشر نیز روزسه شنبه، اقدام مقام های مصر در وادار کردن اهالی شبه جزیره سینا در مرز با غزه را به ترک این مکان، نقض قوانین بین المللی دانست.
دولت مصر از آبان سال گذشته به ساکنان نزدیک نوار مرزی با باریکه غزه در شمال شرقی این کشور دستور داده است منازل خود را ترک کنند تا در این بخش، منطقه حایل ایجاد کند.
این اقدام مقام های مصری در حالی انجام می گیرد که گروه های تروریستی – تکفیری فعال در شمال شبه جزیره سینا، حملات خود را علیه نیروهای ارتش و امنیتی این کشور، تشدید کرده اند.
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز حصر نوار غزه در سال 2007 تاکنون، سه بار این منطقه را هدف حمله قرار داده و بخش های وسیعی از غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.
بر اثر این محاصره و منع ورود مصالح ساختمانی به غزه، روند بازسازی ویرانه های به جا مانده از تجاوز رژیم صهیونیستی نیز با دشواری مواجه شده است.