وزیر دفاع کامرون از آمادگی نیروی وظیفه چند ملیتی ضد بوکوحرام برای آغاز عملیات پس از صدور مجوز آغاز عملیات از سوی شورای امنیت خبر داد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی به نقل از 'مبه نگو' وزیر دفاع کامرون، این نیروی وظیفه مشترک مبارزه با بوکوحرام، پس از تصمیم گیری های مربوطه از جمله مشخص شدن حوزه عملیات آماده اعزام شده است.
به گفته وی، نیروی وظیفه مشترک مبارزه با بوکوحرام پس از توافق صورت گرفته میان کامرون، چاد، نیجریه و نیجر تشکیل شده و هریک از این کشورها شماری نظامی را به این نیروی مشترک اختصاص داده اند.
وزیر دفاع کامرون افزود: دومین تصمیم مهم تشکیل ستادکل نیروهای مشترک بود که هم اکنون همه مناسب و پست های آن تعیین شده است.
به دنبال نشست سران کشورهای همجوار نیجریه با هدف بحث درباره راه های مبارزه با گروه تروریستی بوکوحرام، کمیسیون حوزه دریاچه چاد، شامل نیجریه، نیجر، چاد، کامرون و بنین توافق کردند که این نیروی وظیفه مشترک چندملیتی را متشکل از حدود 10 هزار و 500 نظامی، ایجاد کنند.
این نیرو که مقر آن در انجامنا پایتخت چاد است تحت حمایت اتحادیه آفریقا قرار دارد.
ماه میلادی گذشته محمد بوهاری رییس جمهوری نیجریه الیاس عباح را به عنوان فرمانده این نیروی مشترک منصوب کرد.
به گفته مقام های نیروی وظیفه مشترک، کشورهای عضو این نیرو در حال حاضر منتظر فرمان آغاز عملیات از سوی شورای امنیت سازمان ملل هستند که به زودی صادر خواهد شد.
بنا بر اظهارات یک مقام مطلع که خواست نامش فاش نشود، پال بیا رییس جمهوری کامرون چندی پیش مجوز اعزام 2 هزار و 450 نیرو را به عنوان سهم کامرون در این سپاه صادر کرد.
مبه نگو نیز تایید کرد که کامرون برنامه فوریتی سه ساله ای را برای اجرا در راستای مرزهایش با نیجریه و با هدف تقویت پروژه های اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه تدارک دیده است.
بر اساس این گزارش، هدف کوتاه مدت برنامه مذکور ایجاد شغل برای جوانان و کاستن از آسیب پذیری آن ها در مقابل تلاش های گروه تروریستی بوکوحرام برای جذب نیرو است. گفته می شود بوکوحرام به افرادی که جذب می کند وعده پرداخت حقوق بالا می دهد.
این گروه تروریستی-تکفیری که با داعش هم پیمان شده و خود را خلافت اسلامی در ولایت غرب آفریقا نامیده است، طی ماه های اخیر چندین بار به نیجر، چاد و کامرون حمله کرده است.
هرچند ارتش نیجریه توانمندی های نظامی بوکوحرام را دست کم جلوه داده است، اما این گروه تروریستی همچنان به اجرای حملات انتحاری در شمال شرقی نیجریه و عمدتا علیه غیرنظامیان ادامه می دهد.
از آغاز حملات بوکوحرام در سال 2009 تاکنون، بیش از 13 هزار نفر کشته و حدود یک و نیم میلیون نفر از جمله 743 هزار کودک، ناگزیر به ترک خانه و کاشانه خود شده اند.