حزب اصلي مخالف موزامبيک نتايج انتخابات رياست جمهوري اخير اين کشور را رد کرد.
رنامو Renamo، اصلي ترين حزب مخالف موزامبيک، روز سه شنبه اعلام کرد نتايج انتخابات رياست جمهوري بيست و هشتم اکتبر را که طبق اعلام کميسيون مستقل انتخابات موزامبيک ارماندو گبوزا و حزبش فرليمو Frelimo در ان پيروز شده است قبول ندارد.
حزب مقاومت ملي موزامبيک، رنامو، جبهه ازاديبخش موزامبيک ، فرليمو، را متهم کرده است که با پر کردن صندوقها از اراي تقلبي مرتکب «جنايتهاي انتخاباتي» شده است. رنامو در همين راستا از رقيب خود در انتخابات اخير نزد کميسيون ملي انتخابات موزامبيک شکايت کرده و خواستار ابطال نتايج انتخابات رياست جمهوري، پارلماني و استاني شده است.
ايوون سوارز، سخنگوي حزب مقاومت ملي موزامبيک در کنفرانسي مطبوعاتي تاکيد کرد سازمان دهندگان انتخابات سراسري اخير به درخواست و توصيه مقامات جبهه ازاديبخش موزامبيک تقلب و تخلف کرده اند بر همين اساس حزب مقاومت ملي و نامزد ان در انتخابات اخير نتايج انرا قبول ندارند.
کميسيون انتخابات موزامبيک اذعان کرده است که در جريان انتخابات سراسري اخير مواردي از تخلف مشاهده شده است اما اين قانون شکنيها به اندازه اي نبوده است که بتوان نتايج انتخابات را باطل اعلام کرد.
کميسيون انتخابات موزامبيک همچنين يکصد هزار راي را بي اعتبار دانسته و در واقع با اينکار به طور غير مستقيم اعتراف کرده است که برخي از صندوقها از اراي تقلبي پر شده است.
ارماندو گبوزا در انتخابات رياست جمهوري اخير موزامبيک با هفتاد و پنج درصد ارا به پيروزي رسيد. در انتخابات پارلماني موزامبيک، حزب رياست جمهوري شمار کرسيهاي خود را در پارلمان از يکصد و شصت به يکصد و نود و يک رساند و اکثريت خود را در پارلماني دويست و پنجاه عضوي موزامبيک تقويت کرد.
الفونسو زلاکاما، رئيس پيشين گروه چريکي رنامو در انتخابات رياست جمهوري موزامبيک با کسب شانزده مميز پنج دهم درصد ارا در جايگاه دوم قرار گرفت. حزب وي نيز پنجاه و يک کرسي پارلمان را به دست اورد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ماپوتو، از سال هزار و نهصد و نود و چهار که نظام دموکراتيک در موزامبيک برقرار شد اين چهارمين انتخابات سراسري بود که در اين کشور افريقايي برگزار شد. جنگ داخلي موزامبيک که از سال هزار و نهصد و هفتاد و شش تا سال هزار و نهصد و نود و دو ادامه داشت حدود يک ميليون کشته برجا گذاشت و خسارتها و لطمات زيادي به اين مستعمره پيشين پرتغال وارد کرد.
جبهه ازاديبخش موزامبيک از زمان استقلال اين کشور در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج اداره امور اين کشور را در دست دارد. ارماندو گبوزا،رئيس جمهور شصت و شش ساله موزامبيک که از سال دو هزار و چهار قدرت را در دست دارد براي يک دوره جديد در سمت خود ابقا شد.