در نشست مقام های ارشد کشورهای جهان با موضوع بررسی اوضاع در لیبی از طرف های درگیر در لیبی درخواست شد گام نهایی را برای امضای توافق نامه صلح بردارند.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا وسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ای پی تی ان در این نشست که روز جمعه برگزار شد بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از دو دولت رقیب در لیبی خواستند برای برداشتن گام نهایی در جهت امضای توافق نامه صلح اقدام کنند.
این در حالی است که گفتگوهای نمایندگان دو طرف در حاشیه گردهمایی سران کشورهای جهان در سازمان ملل هنوز به امضای توافق نرسیده است.
بان کی مون در نشست مقام های عالیرتبه گفت پیش نویس نهایی توافق نامه صلح در اختیار هر دو طرف قرار داده شده و زمان بازخوانی متن توافق گذشته است.
دبیرکل سازمان ملل گفت: « خشنونت در یک سال و نیم گذشته لیبی را در مسیر مرگ ، آوارگی و نابودی قرار داده است. گروه های تروریستی دارند مقری راهبردی برای خود ایجاد می کنند و این کشور به پناهگاهی امن برای مجرمان و قاچاقچیان انسان بدل شده است. میلیون ها نفر به کمک های بشردوستانه نیاز دارند. علت همه مصیبت ها رقبایی هستند که نگرانی های جزئی خود را بالاتر از مردم لیبی قرار داده اند. آنها دارند آینده لیبی را تباه و این کشور را به پایگاهی برای بی ثباتی تبدیل می کنند.»
وی افزود: « برای نخستین بار پس از انقلاب سال 2011 تاکنون ، لیبیایی ها نقشه راه سیاسی جامع و کاربردی پیش رو دارند که با گفتگو بدست آمده و برای ادامه فرآیند انتقالی سیاسی طراحی شده است. هیچ توافقی کامل نیست، اما این سند به لیبی کمک می کند از هرج و مرج عبور کرده و به سمت ایجاد کشوری با ثبات و دموکراتیک دارای چارچوبی مشخص و قانونی حرکت کند.»
جان کری هم ابراز امیدواری کرد این فرآیند ظرف چند روز آتی به نتیجه برسد.
جان کری افزود: « وقتی برای از دست دادن نداریم. هر چه بیشتر تعلل کنیم تهدیدها بیشتر می شوند. لیبی به لحاظ اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی آسیب دیده و ملت این کشور به طرز وحشتناکی گرفتار شده اند. آنها شایستگی شرایط بهتر را دارند و مسیر دستیابی به این شرایط هم اکنون هموار شده است. اما هر یک از طرف ها باید مسئولانه این لحظه حیاتی را مغتنم بشمارند و همین الان و نه فردا یا هفته آینده ، به توافق برسند.»
نبیل العربی ، دبیرکل اتحادیه عرب هم از همه طرف ها در لیبی خواست به سرعت برای کنارگذاشتن این بحران اقدام کنند و فرصت تازه ای را برای گفتگو و جلوگیری از خشونت بیشتر ، کاهش هرج و مرج و درد و رنج مردم لیبی ایجاد کنند.
کشور نفت خیز لیبی در شمال آفریقا از سال 2011 و پس از سرنگونی و کشته شدن معمر قذافی ، دیکتاتور این کشور دچار هرج و مرج و ناآرامی شد.