وزیر امور خارجه ایتالیا از طرفین درگیر در لیبی دعوت کرد تا روز 20 اکتبر ( 28 مهر ماه) دولت وحدت ملی تشکیل دهند.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه ایتالیا در بیانیه ای ضمن حمایت از متن توافق نهایی 'برناردینو لئون' فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی، به نقل از جنتیلونی نوشت: ' لیبی پس از عبور از یک دوره طولانی بحران و بی ثباتی، در این روزها سر یک دوراهی قرار گرفته است؛ ادامه مبارزه، نابودی، جنگ داخلی و شکستی که نتیجه آن پیروزی داعش و شکست روشن مردم لیبی خواهد بود و یا رسیدن به یک توافق و ایجاد دولت وحدت ملی که قادر به حفظ ثبات کشور و مبارزه با تروریسم و باز کردن راه توسعه اجتماعی و اقتصادی باشد.'
این بیانیه به نقل از وزیر امور خارجه ایتالیا ادامه داد: ' صلح و آشتی امکان پذیر و اکنون لحظه آن فرا رسیده است. طرفین لیبیایی نمی توانند شکست بخورند، جامعه بین المللی نمی تواند شکست بخورد، باید به صراحت گفت و ما به صراحت عنوان کردیم آنهایی که تصمیم به مخالفت علیه تصویب متن نهایی توافق گرفته اند ، می دانند این تصمیم آنها را خارج از روند سیاسی و مشروعیت بین المللی می برد. تمام طرفین درگیر نکاتی را پذیرفته اند که خوشایندشان نبوده است و برخی نیز مورد تهدید قرار گرفته اند.
' اکنون لحظه نهایی کردن توافق از طریق انتخاب شخصیت های موثر و قابل قبول در مواضع اجرایی دولت رسیده است. خوب می دانیم بحث هایی در خصوص برخی از نکات متن توافق وجود دارد. حال انتخاب شخصیت های یک دولت فراگیر که معرف تمام گروه ها باشد، مهم است. با این هدف انتظار یک توافق را در روزهای آتی داریم ، طوری که دولت وحدت ملی بتواند تا روز 20 اکتبر تشکیل شود.
' (دوره) دولت وحدت ملی زمان انتقام جویی نیست بلکه زمان آشتی و بازسازی است. درصورتی که طرفین لیبیایی به توافق برسند ، آنطور که با قاطعیت به آن باور دارم، ایتالیا آماده برعهده گرفتن همه مسوولیت های خود به همراه کشورهای هم مرز و بازیگران اصلی منطقه ای و بین المللی است.
' ما در حال کمک به تلاش های بین المللی جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی لیبی هستیم. ما با ملل متحد در تلاش برای با ثبات سازی دولت وحدت ملی هستیم و از دوستان لیبیایی خواستم مسئولیت خود را بر عهده بگیرند و یک دولت تشکیل دهند .
ما نمی خواهیم و نمی توانیم این فرصت را از دست بدهیم.'
متن نهایی توافقنامه صلح در لیبی آماده شده و اکنون نوبت طرف های درگیر این کشور است تا با حضور در پای میز مذاکراه، با این متن مخالفت یا موافقت کنند. قرار است دو پارلمان رقیب در لیبی در مورد طرح میانجیگرانه سازمان ملل برای تشکیل یک دولت واحد در این کشور به توافق دست یابند.
لیبی از ماه اوت 2014، زمانی که افراد مسلح به پایتخت این کشور حمله کردند و دولت رسمی را مجبور به پناه گرفتن در شرق کردند، از دو دولت موازی و رقیب برخوردار بوده است.
لیبی از سال 2011 و سقوط حکومت «معمر قذافی» صحنه هرج و مرج و ناآرامی بوده و در حال حاضر دارای دو دولت و پارلمان موازی است که یکی در طرابلس و تحت حمایت شبه نظامیان فجر لیبی قرار دارد.