به استناد آخرین آمارها، تاکنون 30 نفر از حجاج سودانی در این فاجعه کشته شدند و دو نفر نیز همچنان مفقود هستند.
به گزارش ایرنا، به نقل از پایگاه خبری مصری «الیوم السابع» نوشت: «فاتح تاج السر» وزیر ارشاد و اوقاف سودان در گفت و گو با خبرنگاران گفت که هیات حج سودان پس از فاجعه منا اتاق عملیات اضطراری تشکیل داد تا وضعیت حاجیان سودانی را از نزدیک پیگیری کند.
بر اساس آخرین آمار جانباختگان و مجروحان فاجعه منا کشورهای ایران، مالی و نیجریه بیشترین تعداد قربانیان را داشته اند.
قربانیان فاجعه منا از 39 کشور اسلامی هستند.
مقام های رسمی عربستان سعودی شمار جان باختگان فاجعه منا را بسیار کمتر از میزان واقعی اعلام می کنند. با بررسی آمارهای کشورهای مختلف در خصوص این فاجعه مشخص می شود که شمار قربانیان این فاجعه بسیار بیشتر از آماری که مقام های رسمی عربستان سعودی اعلام کرده اند.
منابع رسمی حج و زیارت ایران نیز به استناد مشاهدات و یافته های خود شمار قربانیان این حادثه را بیش از چهار هزار و 700 نفر برآورد کرده اند.
فاجعه منا دومین حادثه مرگبار در حج امسال پس از افتادن چرثقیل در مکه بود که به کشته شدن 111 زایر خانه خدا و مجروح شدن 331 زایر دیگر منجر شد.
ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی خواستار تشکیل گروه حقیقت یاب برای مشخص شدن علت حادثه منا شدند.
دوم مهر ماه گذشته همزمان با عید سعید قربان، حجاج 55 کشور اسلامی در حال حرکت برای انجام یکی از مناسک حج تمتع موسوم به «رمی جمرات» بودند که در یکی از مسیرهای منتهی به «منا» به دلیل تعلل مسوولان برقراری نظم عربستان، حادثه ای ناگوار رخ داد و در نتیجه آن شمار زیادی از حجاج کشورهای اسلامی جان خود را از دست دادند.
بر اساس آمارهای سازمان حج و زیارت ایران، شمار جان باختگان ایرانی این حادثه 464 نفر ذکر شده است.
«رمی جمره» یکی از مناسک حج تمتع است که در روز دهم ذیحجه - عید قربان - پس از ورود حاجی به منا و قبل از قربانی و تقصیر صورت می گیرد. رمی جمرات در منا از مهمترین ارکان اعمال ایام تشریق است و افراد باید در این محل با «رمی جمره» و انداختن سنگ بر شیطان ظاهر، شیطان درون را نیز سرکوب کنند.