شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه ای با عملیات دریایی اتحادیه اروپا در آب های لیبی برای مقابله با باندهای قاچاق انسان موافقت کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این قطعنامه روز جمعه با 14 رای موافق و با هدف مقابله با موج آوارگانی که از مسیر مدیترانه راه اروپا را در پیش گرفته اند به تصویب رسید.
کشورهای اروپایی روز چهارشنبه عملیات نظامی دریایی خود را برای مقابله با قاچاقچیان انسان به آب های لیبی گسترش دادند. این عملیات دریایی با نام 'سوفیا' تا پیش از تصویب قطعنامه دیروز به نظارت بر شبکه های قاچاق محدود بود.
شش ناو جنگی اروپایی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان، انگلیس، اسپانیا از این پس می توانند برای بازرسی، توقیف و نابود کردن کشتی هایی که مورد استفاده قاچاقچیان قرار می گیرد به زور متوسل شوند.
این قطعنامه که پیش نویس آن از سوی انگلیس به شورای امنیت ارائه شد و هفته ها مورد بحث و بررسی گرفت، به عملیات نظامی دریایی اتحادیه اروپا با هدف 'مهار موج متوقف نشدنی ورود صدها هزار آواره و مهاجر، مشروعیت بین المللی بیشتری' می دهد.
'ماتیو ریکرافت' (Matthew Rycroft) نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد، عنوان کرد: این قطعنامه تنها بخش کوچکی از راه حل برای چالشی عظیم است.
بر پایه این گزارش، اتحادیه اروپا همچنین تلاش می کند تا جنگزدگان سوری را که وارد اروپا شده اند میان کشورهای عضو توزیع کرده و به کشورهای همسایه سوریه که تعداد قابل توجهی از چهار میلیون آواره را پذیرفته اند، کمک کند.
'رافائل رامیرز' (Rafael Ramirez) نماینده ونزوئلا در سازمان ملل به عنوان تنها رای ممنع در رای گیری دیروز، قطعنامه عملیات دریایی را نامتناسب خواند و افزود: با کشیدن دیوار و عملیات نظامی نمی توان این مشکل جدی را حل کرد.
'فدریکا موگرینی' مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای که از مقر این اتحادیه در بروکسل صادر شد، 'حمایت سیاسی قابل اهمیت جامعه جهانی را از عملیات سوفیا و اهداف آن' ستود.
این قطعنامه تحت ماده هفت منشور سازمان ملل متحد که در آن توسل به زور برای تضمین صلح و امنیت بین المللی پیش بینی شده است، ارائه و تصویب شد.
از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون، بیش از 500 هزار آواره که بیشتر آنان را جنگزدگان سوری تشکیل می دهند وارد اروپا شده اند. بیش از سه هزار نفر نیز در مسیر عبور از دریای مدیترانه برای رساندن خود به ایتالیا و یونان جان باخته اند.
جنگ و ناآرامی های خاورمیانه و شمال آفریقا که با حمایت و مداخله نظامی آمریکا و برخی کشورهای غربی و عربی در منطقه به راه افتاده است، به افزایش شمار آوارگان منجر شده و این امر اروپا را با بزرگترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم مواجه کرده است.
تاکنون بیشتر آوارگان سوری به سه کشور ترکیه، لبنان و اردن پناه می بردند، اما این روند در ماه های اخیر تغییر کرده است و آنها راه پر مخاطره رسیدن به اروپا را برای یافتن سرپناه انتخاب می کنند. همین امر اروپا را با بزرگترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم مواجه کرده است.