تحليلگران: درباره تشکيل دولت وحدت ملي در ليبي همچنان ترديدهايي وجود دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، برخی تحلیلگران روز شنبه هشدار دادند در حالی که مذاکرات صلح بین گروه های درگیر در لیبی به مرحله ای نفس گیر رسیده است، در این خصوص که آیا دولت وحدت ملی برای نجات این کشور جنگ زده تشکیل خواهد شد یا خیر، همچنان تردیدهایی جدی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از طرابلس، در پی یک سال کامل مذاکرات بین دو پارلمان رقیب در لیبی، که یکی در طرابلس و دیگری در طبرق مستقر است، مذاکرات به مرحله ای حساس و نهایی رسیده است.
سازمان ملل متحد تشکیل دولت وحدت ملی را از گروه های رقیب در لیبی خواستار شده است.
هر چند، برناردینو لئون فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی بارها پیام های مثبتی در خصوص پیشرفت ارسال کرده بود و می گفت توافق نهایی نزدیک است، اوضاع همچنان دشوار است.
قانون گذاران دو پارلمان رقیب در لیبی، اعتراض هایی را به این پیشنهاد سازمان ملل متحد ابراز کرده اند و می گویند این طرح صلح غیر واقع گرایانه است.
کنگره ملی که از سوی گروه های اسلام گرا در لیبی حمایت می شود، موضعی تند را دنبال می کند و می گوید آنها حتی در دولت مشارکت نخواهند کرد.
لئون امیدوار بود دولت جدید وفاق که متشکل از گروه های رقیب باشد، بیستم سپتامبر پدیدار شود و توافق صلح نهایی نیز بیستم اکتبر امضا شود.
احمد، کارشناس ارشد مسائل سیاسی در خبرگزاری رسمی لیبی، لانا، گفت :« به نظر می رسد این طرح به نتیجه نخواهد رسید ».
وی افزود :« دو طرف فاقد علاقه واقعی برای تشکیل یک دولت هستند، آنها سرگرم کار خودشان هستند ».
بنابر اعلام منابع محلی، مجلس نمایندگان و کنگره ملی، شاخه ها و شعبه هایی را در حوزه های مهم و اصلی ایجاد کرده اند: دو بانک مرکزی، دو شرکت ملی نفت و دو خبرگزاری لانا.
یک منبع نزدیک به محافل دیپلماتیک، که با مقامات ارشد در دولت های رقیب در لیبی در تماس بوده است، به شینهوا گفت هر دو گروه رقیب در لیبی دچار هرج و مرج هستند و اختلاف در داخل هر دو دولت شدید است.
این منبع افزود حتی رویکردهای آنها در قبال طرح صلح سازمان ملل متحد پایدار نیست، از این رو، ممکن است پی بردن به فکر آنها برای جامعه بین المللی دشوار باشد.
از روز جمعه، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس و آمریکا از گروه های مختلف خواسته اند بر پیشنهاد سازمان ملل متحد متمرکز شوند و به مناقشه و اختلافات در این کشور نفت خیز شمال آفریقا پایان دهند.
فرستاده سازمان ملل متحد همچنین از همه لیبیایی ها، از جمله سران سیاسی، خواست از این راه حل حمایت کنند.
در بیانیه لئون آمده است :« زمانی برای تلف کردن وجود ندارد ».