انتخابات ریاست جمهوری گینه با وجود فضای تنش آلود و رجزخوانی های جناح مخالف آغاز شد.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، انتخابات ریاست جمهوری گینه در شرایطی صبح امروز آغاز شد که سلو دالین دیالو رهبر جناح مخالف به رغم درخواست قبلی خود در زمینه تعویق انتخابات، در واپسین دقایق باقیمانده تا برگزاری این رخداد سیاسی، از شش میلیون رای دهنده این کشور خواست تا با حضور در پای صندوق های رای، نظر خود را اعلام کنند.
وی به عنوان رهبر حزب اتحادیه نیروهای دمکرات گینه گفت: ما رای می دهیم و از پیروزی خود دفاع می کنیم و اجازه نمی دهیم که موفقیت مان را بدزدند.
مخالفان آلفا کنده رییس جمهوری کنونی با استناد به آن چه غیرقابل اعتماد بودن فهرست های انتخاباتی و مشکلات مربوط به توزیع کاغذهای رای نامیدند، خواستار تعویق انتخابات شده بود.
کنده هفت رقیب دارد که تقریبا همگی از به چالش کشیدن نتایج دم زده و اظهاراتی به زبان آورده اند که پیام آور ناآرامی در روزهای آتی گینه خواهد بود. گینه اخیرا صحنه درگیری های مرگبار میان حامیان و مخالفان کنده بوده است.
هفت رقیب کنده پیشتر در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که نتایج انتخاباتی که با بی قانونی و هنجار شکنی همراه باشد را به رسمیت نخواهند شناخت.
کنده روز شنبه تقاضا برای تعویق انتخابات را رد کرد و کمیسیون ملی انتخابات نیز اعلام کرد که آماده برگزاری رای گیری طبق برنامه قبلی است و 90 درصد برگه های رای توزیع شده اند.
در درگیری های چند روز اخیر در سراسر این کشور غرب آفریقا، چندین نفر کشته شده اند. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز توصیه کرده است که انتخابات در فضایی آرام و به شیوه ای شفاف برگزار شود.
رای گیری راس ساعت 7 بامداد به وقت گرینویچ آغاز شده و تا ساعت 18 نیز ادامه خواهد یافت. مرزهای گینه در کل روز انتخابات بسته خواهد بود و تنها ناظران انتخاباتی، مقام های دولتی و نیروهای امنیتی اجازه دارند با خودرو تردد کنند.
کنده امیدوار است که در نخستین دور انتخابات پیروز شود و کار به دور دوم نکشد، اما مخالفانش معتقدند که این اتفاق بدون دستکاری در آرا محال است.
کنده در دور دوم نخستین انتخابات دمکراتیک گینه در نوامبر 2010 موفق شد دیالو را شکست دهد.
گینه به رغم برخورداری از منابع معدنی غنی، یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. در سال 2013 همه گیری بیماری مرگبار ابولا از مناطق جنگلی جنوب این کشور آغاز و سپس به کشورهای مجاور سرایت کرد.
نیمی از جمعیت گینه زیر خط فقر زندگی می کنند و درآمد سرانه آن در سال 2014 تنها 470 دلار بود. بسیاری از ساکنان گینه به برق و آب لوله کشی دسترسی ندارند.