رهبر حزب کنگره ملی سودان هرگونه مذاکره و گفتوگویی که خارج از سودان برگزار شود و با دخالتهای خارجی همراه باشد، را رد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در سودان، در آغاز نشستهای مذاکرات ملی، سودانیها در گفتوگوهایشان تاکید داشتند، «حسن ترابی» رهبر حزب «الموتمر الشعبی»(کنگره ملی) سودان مهندس و طراح مذاکرات ملی بوده است.
نشستهای مذاکرات ملی سودان در حالی در خارطوم کنفرانس اول خود را برگزار کرد و به طور رسمی آغاز این مذاکرات را کلید زد که شخصیتهایی مانند «صادق المهدی»، رهبر حزب «الامه» و «ابراهیم الشیخ»، رهبر حزب «الموتمر» و روسا و رهبران تعدادی از احزاب سودان غایبان بزرگ این کنفرانس بشمار میآمدند.
خبرنگار خبرگزاری فارس در سودان در حاشیه نشستهای مذاکرات ملی سودان در گفتوگو با حسن ترابی، رئیس حزب «الموتمر الشعبی»، نظر وی را درباره جدیدترین تحولات سودان جویا شد.
حسن ترابی عدم مشارکت برخی شخصیتهای سیاسی سودان مانند صادق المهدی، رئیس حزب معارض الامه و روسای احزاب بعث و کمونیسم در این کنفرانس را اقدامی اشتباه خواند و تصریح کرد: به عنوان مثال مشاهده کنید، در همین کنفرانس چند نفر از اعضای حزب الامه مشارکت دارند، حتی از بستگان المهدی نیز در این نشست حضور یافتهاند.
رئیس حزب الموتمر الشعبی سودان بر این باور است که عدم حضور صادق المهدی در اولین کنفرانس گفتوگوی ملی به این بازمیگردد که وی در پی توافقی است که تنها خودش از آن رضایت داشته باشد و به همین دلیل حضور 60 تا 70 حزب که برخی از احزاب که یکدیگر را نمیشناسند، نمیپذیرد.
حسن ترابی درباره این سخن که به صادق المهدی منتسب شده و اظهار میکند که مذاکرات ملی در سودان پس از آنکه مردم سودان فشارها و سرکوبهای بسیاری متحمل شدند، آغاز شد و فاقد ارزش است، گفت: به فرض هم که این گفته درست و منتسب به صادق المهدی باشد، من این سوال را از وی دارم که در چنین شرایطی آیا باید کشور را به سمت جنگ داخلی سوق داد یا باب گفتوگوی ملی را گشود.
وی در خصوص بازتاب و تاثیر آغاز مذاکرات ملی در راستای تمسک جستن برخی از معارضان به طرفهای خارجی گفت: این مذاکرات که کنفرانس اول آن برگزار شد، گامی به جلو شمرده میشود و صلح به تدریج و نه یکباره برقرار میشود، همانگونه که نمیتوان یکباره به بالای نردبان رسید، مگر آنکه پلهها را یکی یکی بالا رفت.
ترابی افزود: امروز جمعی از معارضان در کنفرانس مشارکت کردند و در کنفرانسهای بعدی معارضان دیگر هم ملحق خواهند شد، آنچه مهم است، اینکه این مذاکرات گامی به سوی جلو جهت برقراری دموکراسی و دادن آزادی به رسانهها و احزاب است.
رئیس حزب الموتمر الشعبی تاکید کرد که هدف ما از مذاکرات ملی دادن آزادی به تمام سودانیهاست، به همین دلیل اعتقاد داریم، درب مذاکرات به روی معارضان این گفتوگوها همچنان باز است.
ترابی درباره شبه نظامیانی که در خارج سودان فعالیت میکنند، نیز گفت: هرگونه تضمینی که قرار است به این گروهها داده شود، باید از سوی دولت و به دور از دخالتهای خارجی باشد، چون مذاکراتی که در خارج برگزار شود و گروهها و جریانهایی که خواهان مذاکرات خارج سودان هستند، حتما شاهد دخالتهای آمریکا و انگلیس در آن خواهند بود و ما خواهان چنین مذاکراتی نیستیم.