منابع انگلیسی پس از گذشت 30 سال از سانحه هوایی لاکربی، اقدام به انتشار اسامی دو لیبیایی به عنوان دیگر مظنونان این سانحه کردند.
به گزارش ایرنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز،این دو لیبیایی به عنوان مظنون در سانحه هوایی لاکربی که در سال 1988 میلادی رخ داد، شناسایی شده اند.
این شبکه خبری افزود: براساس تحقیقات مقامات اسکاتلندی و آمریکایی، این دو نفر به همراه 'عبدالباسط المقرحی'، در این سانحه دست داشته اند .
'عبدالباسط المقرحی'، که تاکنون از وی به عنوان تنها متهم در سانحه 'لاکربی' در اسکاتلند، یاد می شده است در سال 2012 میلادی، در سن 60 سالگی، به دلیل ابتلا به سرطان در خانه اش در طرابلس فوت کرد.
'عبدالباسط المقرحی' افسر سابق اطلاعاتی لیبی در سال 2009 میلادی به خاطر «ملاحظات انسانی» و درحالی که اعلام شده بود تنها سه ماه دیگر زنده است، توسط دولت تونی بلر از زندان آزاد و تحویل دولت لیبی شده بود.
پرواز شماره 103 خطوط هوایی پان آمریکن آمریکا که در 21 دسامبر 1988 میلادی از لندن راهی آمریکا بود، در اثر انفجار یک بمب با 243 مسافر و 16 نفر خدمه بر فراز شهر لاکربی متلاشی شد.
براثر سقوط این هواپیما 11 تن نیز هم در شهر لاکربی در جنوب اسکاتلند جان خود را از دست دادند و به این ترتیب مجموع قربانیان این حادثه به 270 تن رسید. به همین دلیل این حادثه با عنوان سانحه لاکربی نیز شناخته می شود.
به گزارش اسکای نیوز، مقامات دادستانی اسکاتلند و ماموران 'اف بی ای ' خواهان سفر به طرابلس برای بازجویی از این دو فرد که تاکنون نامشان فاش نشده بود، گفت وگو شده اند.
اسکای نیوز افزود: براساس اطلاعات به دست آمده این دو نفر مظنون ، ' ابواگیلا مسعود' و 'عبدالله السنوسی' نام دارند که هم اینک در لیبی در زندان بسر می برند.
به گزارش این شبکه خبری، عبدالله السنوسی که از بستگان نزدیک معمر قذافی و رئیس دستگاه امنیتی و اطلاعاتی رهبر سرنگون شده لیبی است، هم اینک در انتظار حکم اعدام بسر می برد و مسعود نیز به دلیل بمب گذاری در لیبی، به حبس ابد محکوم شده است .
اسکای نیوز گفت: یک سخنگوی دفتر دادستانی در اسکاتلند گفته است درخواست بین المللی در این خصوص برای دادستان کل لیبی در طرابلس که در آن به شناسایی شدن این دو لیبیایی به عنوان مظنونان بمب گذاری در پرواز پان آمریکن بر فراز لاکربی اسکاتلند اشاره گردیده، ارسال شده است.
به گزارش منابع انگلیسی ، دادستانی کل لیبی درباره دریافت درخواستی در رابطه با بازجویی از مظنونان جدید و یا همکاری احتمالی با مقام های قضایی و امنیتی اسکاتلند و آمریکا موضعی اعلام نکرده است.
دولت های آمریکا و انگلیس، دولت معمر قذافی را مسئول این بمب گذاری معرفی کردند که منجر به تحریم های بین المللی علیه لیبی شد. در سال 2003 میلادی دولت لیبی رسماً مسئولیت این بمب گذاری را بر عهده گرفت و عبدالباسط المقرحی تنها فردی بود که در رابطه با حمله تروریستی محکوم شد.
دولت لیبی در سال 2003 میلادی باهدف بسته شدن این پرونده جنجالی پذیرفت که به خانواده های قربانیان حادثه لاکربی 3۳ میلیارد دلار غرامت پرداخت کند.