کارشناسان مصری می گویند باتوجه به آنکه گروههای مخالف اصلی در انتخابات پارلمانی حضور ندارند این انتخابات اعتباری ندارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24 در میزگردی با حضور دو کارشناس، به موضوع انتخابات پارلمانی مصر پرداخت و ارزیابی آنها را در این باره جویا شد.
این شبکه با اشاره به حضور بسیار کم مردم در این انتخابات،تحریم آن توسط برخی از احزاب و گروههای مخالف و در زندان و تبعید بودن اعضای فعال جنبش اخوان المسلین، این پرسش را مطرح کرد که با چنین وضعی،چنین انتخابات چه اعتباری می تواند داشته باشد؟
روبر سوله کارشناس مصری تبار درباره علت پایین بودن مشارکت مردمی در انتخابات پارلمانی مصر گفت:معلوم است وقتی هدف و انتظاری برای این انتخابات وجود نداشته باشد و از این گذشته احزاب مخالف نیز در آن شرکت نکرده باشند، مشارکت در آن پایین خواهد آمد. اخوان المسلمین هم به طور کلی از بازی کنار گذاشته شده است.
دیگر گروههای اسلامی از جمله سلفی ها نیز که با سیسی اعلام فرمانبرداری کرده اند.برخی دیگر هم به طور کامل شرکت در انتخابات را تحریم کرده اند. بنابراین معلوم است که نتایج این انتخابات از قبل مشخص شده است و وقتی نتیجه انتخابات مشخص باشد دیگر شرکت مردم در آن توجیه پیدا نمی کند.
این کارشناس مصری افزود علت دیگر شرکت نکردن مردم در انتخابات پارلمانی امسال کشورشان این است که مردم مصر اهمیتی برای نمایندگان پارلمان قائل نیستند. حتی کسانی که در سال 2012 به پارلمان کشور راه یافتند مردم آنها را غیر قانونی می دانستند.
این در حالی است که بر اساس قانون اساسی جدید مصر، پارلمان این کشور دارای اختیارات زیادی است و در واقع حکومت در مصر نیمه ریاستی نیمه پارلمانی است.یعنی نمایندگان در پارلمان مصر این توانایی را دارند می توانند خواستار برگزاری همه پرسی برای برکناری رئیس جمهور کشور شوند.
روبر سوله در بخش دیگر از سخنان خود به کارهایی و چالش هایی که پیش روی پارلمان مصر قرار دارد پرداخت وگفت از زمانی که در کشور پارلمان وجود نداشته است حدود 400 لایحه قانونی صادر شده است که باید در پارلمانی کنونی کشور بررسی و تصویب شود.در نتیجه پارلمان اکنون باید همه این قوانین را بازنگری کند و وقت زیادی برای انجام این کار ندارد.
موید حرب دبیر کل انجمن«کد مصر» ، جنبشی که برای بازگشت دموکراسی به مصر تلاش می کند در این باره می گوید حکومت کنونی مصر برخاسته است از انقلابی است که جوانان مصری آن را انجام داده اند اما امروز ما هیچ جوانی را در خیابان ها نمی بینیم.بنابراین پر روشن است که فضای سرخوردگی و ناامیدی همه جوانان را فرا گرفته است. جوانان مصری انقلاب کردند که وضع زندگی روزمره و شرایط سیاسی کشورشان بهبود یابد اما بعد از آنکه کودتای نظامی در مصر انجام گرفت و نظامیان قدرت را به دست گرفتند معلوم شد در این کشور هر کسی که قدرت نظامی رادر دست داشته باشد می تواند بر کشور حکومت براند.نتیجه آنکه اوضاع در کشور ما از همه نظر چه سیاسی ، چه اقتصادی و چه اجتماعی سیر قهقهرایی را طی می کند.
روبر سوله در ادامه سخنان خود جوانان در مصر اکنون به فکر شرایط اقتصادی شان هستند که هر روز بدتر می شود وبا آمدن رژیم سیسی اوضاع بدتر از پیش شده است. این کارشناس افزود جوانان مصری که بانیان انقلاب مصر بودند در دو نوبت مورد خیانت قرار گرفتند. یک بار توسط اسلامگرایان حاکم یعنی اخوان المسلمین و یک بار هم توسط ارتش با روی کار آمدن ژنرال سیاسی مورد خیانت قرار گرفتند.