روزنامه عربستانی الحیات گزارش داده که بر اساس پیشبینیها احتمالا میزان مشارکت مردم مصر در انتخابات پارلمانی از 30 درصد بالاتر نخواهد رفت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، نشانهها حاکی است که انتخابات پارلمانی مصر با استقبال ضعیف مردم رو به رو شده است و ممکن است میزان مشارکت مردم در این انتخابات از انتخابات پارلمانی سال 2012 که شاهد حضور 54 درصدی مردم بوده کمتر باشد و در بهترین حالت ممکن 30 درصد واجدین شرایط رأی دهی در انتخابات شرکت کنند.
روزنامه «الحیات» عربستان، نوشته که مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر در 14 استان برگزار شد که 27 واجد شرایط رأی دهی میتوانستند در این رأی گیری حضور داشته باشند و قرار است روز 22 و 23 نوامبر مرحله دوم انتخابات پارلمانی در 13 استان که 28 میلیون واجد شرایط رأی دهی را در خود جای داده برگزار شود.
مصر با 88 میلیون جمعیت بزرگترین کشور عربی است که پارلمانش 596 کرسی دارد و قرار است 448 نماینده بر اساس قانون فردی انتخاب شوند و 120 نفر دیگر در قالب فهرستهای انتخاباتی و 28 نفر دیگر به وسیله عبدالفتاح السیسی انتخاب خواهند شد.
این روزنامه وابسته به دولت عربستان که از حامیان عبدالفتاح السیسی است مدعی شده تفسیر رفتاری مردم مصر در این انتخابات کمی سخت شده است زیرا عوامل زیادی در این مسأله دخیل شده و این واکنش خیلی به درخواست اخوان المسلمین برای تحریم انتخابات یا غیبت گروههای انقلابی ربطی ندارد و دلایل دیگری پشت پرده این اقدام است که برخی از این دلایل را نیز برشمرده است.
بر اساس این خبر نداشتن رویکرد ثابت و روشن سیاسی و روابط دولت با معارضان در روند تغییر دموکراسی مصر یکی از دلایل کم شدن مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی به شمار میرود.
تنگ کردن فضای رسانهای در کشور و جلوگیری از به وجود آمدن تنوع رسانهای و صدور قانون ساماندهی تظاهرات که دایره سرکوب معارضان را وسعت بخشیده از دیگر عواملی است که الحیات در کم بودن حضور مردم در انتخابات دانسته است.
این روزنامه همچنین گزارش داده که دادن حق مساوی در انتخابات به نامزدهای مستقل و نامزدهایی که در قالب فهرستهای انتخاباتی احزاب آمدهاند و قوانینی که برای تبلیغات نامزدها اعمال شده باعث شده افرادی که توان مالی بیشتری دارند در عرصه انتخابات باقی بمانند در حالی که برخی چهرههای سیاسی از نبرد انتخاباتی کنار گذاشته شدهاند.
حضور چهرههای نزدیک به «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر و حزب منحله ملی یکی دیگر از عوامل کم شدن میل مردم به حضور در انتخابات است؛ به صورتی که دست کم 2 هزار نفر از افراد وابسته به مبارک در انتخابات حضور پیدا کردهاند و برخی احزاب در فهرستهای خود از نمایندگان پیشین وابسته به حزب ملی استفاده کردهاند.
به عنوان مثال حزب «در عشق مصر» که نزدیک به دولت السیسی است از برخی از اعضای حزب منحله ملی بهره گرفته و به احتمال بالا پیروز بخش فهرست احزاب خواهند بود.
با توجه به اینکه بخشی از مردم مصر از ساز و کار دموکراسی و رأی گیری در این کشور نا امید شدهاند تشکیل پارلمانی که تنها به وسیله یک چهارم مردم مصر انتخاب شده وجهه قانونی این پارلمان را از بین خواهد برد.