دولت نيجريه براي ريشه کني فلج اطفال عزم جدی دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس جمهوری نیجریه روز دوشنبه تاکید کرد دولت برای ریشه کنی کامل فلج اطفال در کشور آنقدر به تلاشهای خود ادامه خواهد داد تا سازمان جهانی بهداشت نابودی کامل این ویروس مهلک را در نیجریه تائید کند.
محمدو بوهاری، رئیس جمهور نیجریه، به مناسبت سفر مارگارت چان مدیر کل سازمان جهانی بهداشت به این کشور آفریقایی گفت: دولت به تلاشهای کنونی خود در مبارزه با بیماری فلج اطفال ادامه خواهد داد. ما پویشی را که در این زمینه آغاز کرده ایم به عنوان یک فوریت دنبال خواهیم کرد تا این که سازمان جهانی بهداشت کشور ما را عاری از ویروس فلج اطفال اعلام کند.
سپتامبر گذشته سازمان جهانی بهداشت نام نیجریه را از فهرست کشورهایی که فلج اطفال در آنها یک بیماری مزمن قلمداد می شود، خارج کرد.
برای این که سازمان جهانی بهداشت ریشه کنی بیماری فلج اطفال را در یک کشور اعلام کند لازم است که ابتدا نام آن کشور از فهرست یادشده حذف گردد. پس از این مرحله دو سال دیگر باید بدون مشاهده مورد جدیدی از این بیماری در آن کشور بگذرد تا سازمان جهانی بهداشت رهایی کامل آن کشور را از این بیماری تائید کند.
در یک سال گذشته هیچ موردی از ابتلا به بیماری فلج اطفال در نیجریه گزارش نشده است. آخرین مورد ابتلا به این بیماری در نیجریه به بیست و چهارم ژوئیه سال دو هزار و چهارده برمی گردد که در منطقه سومیله در ایالت کانو در شمال نیجریه گزارش شد.
فلج اطفال یک بیماری به شدت قابل انتقال، فلج کننده و گاهی حتی مهلک است.
محمدو بوهاری خاطر نشان کرد تلاشهای گسترده این کشور برای ریشه کنی ویروس فلج اطفال که در سال هزار و نهصد و نود و هشت شروع شد، بر منابع انسانی و مادی نیجریه که پرجمعیت ترین کشور آفریقا محسوب می شود، فشار زیادی وارد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابوجا، اجرای طرح ملی مایه کوبی فلج اطفال در نیجریه به علت فعالیتهای خشونت بار گروه افراط گرای مسلح بوکو حرام در مناطق شمال شرقی این کشور مختل شده است. این منطقه از نیجریه پایگاه اصلی گروه بوکو حرام محسوب می شود. حملات و خشونتهای این گروه در شش سال گذشته بیش از پانزده هزار کشته بر جا گذاشته است.
برخی شایعات نیز مبنی بر این که واکسن فلج اطفال انسان را عقیم می کند، کار مسئولان بهداشت نیجریه را برای اجرای طرح ملی مایه کوبی فلج اطفال دشوارتر کرده است.
این بیماری پاکستان و افغانستان هنوز یک بیماری مزمن قلمداد می شوند. در سال دو هزار و پانزده سی و دو مورد این بیماری در پاکستان و نه مورد در افغانستان گزارش شد.
عامل فلج اطفال ویروسی است که در شرایط بهداشتی شکننده تکثیر می شود ، سیستم عصبی را از بین می برد و گاهی اوقات به فلج و مرگ بیمار منجر می شود.