هزاران نفر از شهروندان آفریقای جنوبی در شهر ژوهانسبورگ در اعتراض به بحران اقتصادی در این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش ایرنا، به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع روز چهارشنبه گزارش داد: حداقل دستمزد برای کارگران، افزایش مالیات بر ارزش افزوده، از دست دادن شغل، بحران برق و نقص در بخش بهداشت عمومی از جمله مواردی است که شهروندان آفریقای جنوبی نسبت به آنها اعتراض دارند.
دو هفته پیش نیز هزاران نفر از مردم آفریقای جنوبی در اعتراض به فساد دولتی در این کشور در خیابان های ژوهانسبورگ تظاهرات کردند.
این تظاهرات در حالی برگزار شده که از یک هفته پیش دانشجویان دانشگاه ویتواترزرند معروف به ویتس در اعتراض به افزایش شهریه ها تظاهرات خود را آغاز کردند.
رسانه ها موج وسیع اعتراض دانشجویان آفریقای جنوبی را از سال های مبارزه با آپارتاید تاکنون بی سابقه گزارش کرده اند.
باید گفت که اقتصاد آفریقای جنوبی دارای دوگانگی ویژه ای است؛ از یک سو دارای بعد اقتصادی تولیدی و صنعتی در سطح کشورهای پیشرفته و از سوی دیگر با زیر ساخت های اساسی دارای بسیاری از شاخص های مربوط به کشورهای در حال توسعه می باشد.
توزیع ناهماهنگ ثروت و درآمد و نیز تقسیم نامتعادل فرصت های شغلی جامعه را به دو بخش نامتوازن تقسیم کرده که میراث دوران آپارتاید (جدائی سیاهان از سفید پوستان) توصیف می شود.
با سقوط آپارتاید و روی کارآمدن دموکراتیک دولت سیاهان در 1994 در آفریقای جنوبی، سیاست های اقتصادی جدیدی برای حصول رشد پایدار و جبران نابرابری های اقتصادی - اجتماعی این کشور برنامه ریزی شد.
با این حال می توان گفت که تقویت رابطه بین رشد اقتصادی و صادرات در کنار ایجاد اشتغال، فقرزدائی و کاهش نابرابری های اجتماعی همچنان چالش اصلی اقتصاد آفریقای جنوبی به شمار می رود.