کارشناس هندی مهمترین هدف سیاسی دهلی نو در سومین نشست هند و آفریقا در دهلی نو را حمایت کشورهای آفریقایی از عضویت این کشور در شورای امنیت دانست.
به گزارش ایرنا، شیخ منظور احمد رئیس خبرگزاری اردو زبان عالمی سرویس روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: هند سالها برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل تلاش می کند .
وی افزود: دهلی نو معتقد است با حمایت 54 کشور آفریقایی از عضویت هند در شورای امنیت سازمان ملل، گام بزرگی برای دستیابی این کشور به این هدف محسوب می شود.
کارشناس هندی با بیان اینکه کشورهای آفریقای جنوبی، مصر و نیجریه در آفریقا نیز خواستار عضویت در شورای امنیت سازمان ملل هستند، خاطر نشان کرد: حمایت هند از یکی از این کشورها برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل می تواند باعث بروز شکاف در حمایت این کشورها از عضویت هند شود.
وی افزود: وضعیت عضویت هند در شورای امنیت سازمان ملل هنوز هم مشخص نیست، چون هنوز معلوم نیست که این کشور حتی در صورت کسب عضویت دائم در این شورا از حق وتو برخوردار شود.
شیخ منظور گفت که تاکنون هیچ بحثی در سازمان ملل در خصوص امکان اصلاح ساختار شورای امنیت و افزایش تعداد اعضای دائمی آن آغاز نشده است .
وی منابع سرشار طبیعی کشورهای آفریقایی را به عنوان یکی دیگر از اهداف هند در تقویت روابط خود با این کشورها توصیف کرد و گفت: برخی از کشورهای آفریقایی از قبیل نیجریه و زیمبابوه از نظر نفت و گاز و برخی دیگر از نظر منابع طبیعی چون الماس غنی هستند و هند در صدد بهره برداری هر چه بیشتر از آنهاست.
رییس خبرگزاری اردو زبان عالمی سرویس، واردات نفت خام از آفریقا را برای هند مناسب ندانست و گفت: نفت خام ایران برای پالایشگاه های هند مناسب و مقرون به صرفه تر است .
وی، سرمایه گذاری چین در بخش های مختلف آفریقا را عاملی برای توجه هند به این قاره توصیف کرد و گفت: چین به تازگی سرمایه گذاری هایی به ارزش حدود 100میلیارد دلار در بخش های مختلف کشورهای آفریقایی را اعلام کرده است.
شیخ منظور گفت: هند توان رقابت مالی و اقتصادی چین در آفریقا را ندارد.
ارزش مبادلات تجاری هند با کشورهای آفریقایی در حال حاضر به 75 میلیارد دلار بالغ می شود و این کشور تاکنون بیش از 7 میلیارد دلار در اجرای بیش از 180 طرح عمرانی در 41 کشور آفریقایی هزینه کرده است.
نشست سران هند و آفریقا بطور متوالی در هند و یکی از کشور آفریقایی برگزار می شود و اولین آن در سال 2008 در دهلی نو و دومین آن در سال 2011 در پایتخت اتیوپی برگزار شد.
سومین نشست سران هند و آفریقا با شرکت 54 کشور آفریقایی از روز دوشنبه به مدت چهار روز در دهلی نو ادامه دارد.