ایندیپندنت: 'دیوید کامرون' نخست وزیر انگلیس تحت فشار قرار گرفته است که دعوت از 'عبدالفتاح السیسی' رییس جمهور مصر برای سفر به لندن را لغو کند.
به گزارش ایرنا، ایندیپندنت افزود: عبدالفتاح السیسی انتظار می رود که هفته آینده وارد لندن شود و بعد از وی نیز' نورسلطان نظربایف' رییس جمهوری قزاقستان قرار است به انگلیس بیاید.
این روزنامه نوشت: درحالی که انگلیس تدارکات لازم را برای سفر هفته آینده عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر به لندن انجام می دهد، فعالان مدنی نگران از این هستند که پس از دستور قاهره برای اعدام های گروهی، ورود السیسی به این کشور پیام اشتباهی را به بقیه جهان مخابره کند.
ایندیپندنت افزود: نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان نیز قرار است کمی پس از السیسی به انگلیس بیاید و این در حالی است که عفو بین المللی ابراز نگرانی کرده است که در گزارش های اخیر خود هیچ نشانه ای از بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور دیده نشده است.
این روزنامه اضافه کرد: 'جان مک دانل'، وزیر دارایی کابینه در سایه ( حزب کارگر انگلیس) یکی از51 نفری است که اخیرا نامه ای را برای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس ارسال و از وی خواسته اند دعوت خود را از السیسی به این علت که وی یک دیکتاتور نظامی و مسئول «رژیم ترور» است، لغو کند.
به نوشته این روزنامه، اساتید دانشگاه ها و رهبران اتحادیه های کارگری نیز از زمره کسانی هستند که ( در این نامه ) نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرده اند و در این میان هزاران فعال مدنی نیز قرار است تجمع اعتراضی علیه سفر السیسی، در لندن برگزار کنند.
ایندیپندنت افزود: 'کارلا مک لارن'، سخنگوی انگلیسی عفو بین الملل در این مورد گفته است: «سفر السیسی به انگلیس امتحان مهم دیگری برای کامرون است. در مورد این که آیا وی آماده است کاری بیشتر از پهن کردن فرش قرمز برای سران مستبد انجام دهد یا خیر. ما منتظر هستیم ببینیم آیا کامرون در دیدار رودررو با عبدالفتاح السیسی موضوعات حقوق بشر را مطرح می کند یا خیر.'
این روزنامه نوشت: سخنگوی عفو بین الملل عنوان کرد: از زمان به قدرت رسیدن السیسی، در جریان محاکمات ناعادلانه در مصر حکم مرگ گروهی وحشتناکی صادرشده است و در تلاش برای سرکوب همه مخالفان، هزاران نفر دستگیرشده اند.
ایندیپندنت افزود: 'مک لارن' گفت: «در سفر هفته گذشته رئیس جمهور چین به انگلیس، جهان این گونه برداشت کرد که انگلیس به مسئله حقوق بشر به خاطر پول چین اهمیت کمتری داد. ما خواستار رویکرد اصولی کامرون در سفر السیسی هستیم.'
به نوشته این روزنامه، فعالان کمپین مخالف سفر السیسی گفته اند که درصدد برگزاری یک تجمع اعتراضی در چهارم نوامبر در برابر ساختمان نخست وزیری انگلیس ( داونینگ استریت ) در لندن هستند. آنها ادعا می کنند از زمان به قدرت رسیدن السیسی، تعداد زندانیان سیاسی در مصر به 40 هزار نفر رسیده است.
ایندیپندنت افزود: این فعالان مدنی همین نگرانی خود را درباره سفر رئیس جمهور قزاقستان به انگلیس ابراز داشته اند. سازمان حقوق بشر در گزارش اخیر خود در مورد قزاقستان هشدار داد رژیم نظربایف به شدت آزادی های بیان و مذهب را محدود کرده است.
این روزنامه نوشت: عفو بین الملل همچنین گفته است سیستم دولتی این کشور مانع اجرای عدالت برای قربانیان شکنجه و خانواده های آنها شده است و نیروهای پلیس متهم به شکنجه هستند اما در برابر قانون مصونیت دارند.
به نوشته ایندیپندنت، تاکنون نخست وزیری انگلیس در برابر اظهارات و درخواست های یاد شده واکنشی نشان نداده است.
نیروهای نظامی مصر تحت فرماندهی عبدالفتاح السیسی ( رییس جمهوری کنونی) در سوم ژوئیه 2013 میلادی ، محمد مرسی را که مردم این کشور در تاریخ 17 ژوئن 2012 میلادی و در اولین انتخابات دمکراتیک پس از وقوع انقلاب 2011 میلادی و برکناری حسنی مبارک ، به عنوان رییس جمهور برگزیده بودند، برکنار کرد.
سرکوب و فشار علیه گروه اخوان المسلمین و حامیان مرسی از سوی دولت 'السیسی'، تاکنون صدها کشته برجای گذاشته است و هزاران نفر نیز در جریان آن به زندان افتاده اند.
همچنین صدها نفر از اعضا و هواداران اخوان المسلمین نیز در جریان محاکمات شتاب زده که سازمان ملل آن را در تاریخ معاصر بی سابقه توصیف کرده است، به مرگ محکوم شده اند.
روزنامه گاردین اخیرا نوشته بود: برخی از وکلای حقوق بشری می گویند مقامات ارشد مصری از جمله عبدالفتاح السیسی رییس جمهور این کشور در صورت سفر به انگلیس ممکن است با اتهام جنایات علیه بشریت مواجه و بازداشت شوند.
این روزنامه نوشت: دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در خرداد ماه گذشته میلادی رسما از رئیس جمهور مصر دعوت کرد به منظور گفت وگوهای دوجانبه به لندن سفر کند اما السیسی این سفر را به دلیل ترس از احتمال بازداشت خود و دیگر اعضای رژیم نظامی اش در صورت صدور حکم بازداشت آنها توسط دادگاه های انگلیس به درخواست وکلای حقوق بشر، به تعویق انداخته است.
گاردین افزود: 'توبی کادمن' وکیل پرونده های مرتبط با جنایت جنگی می گوید، تقریبا به طورقطع این مساله یکی از دلایل خودداری السیسی از سفر به انگلیس بوده است.
گفته می شود دعوت دیوید کامرون از السیسی یک روز پس ازآن صورت گرفت که یک دادگاه قاهره 'محمد مرسی' نخستین رئیس جمهوری منتخب مصر را محکوم به مرگ کرد و این حکم انتقاد گروه های مدافع حقوق بشر و کشورهای غربی را به دنبال داشت.