سازمان ملل اعلام کرد: ربوده شدن کارمندان این سازمان در سودان جنوبی جنایت جنگی است.
به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه الحیات چاپ لندن، ایلین مارگریت لوی نماینده سازمان ملل به سوان جنوبی خواستار آزادی فوری 12 تن از کارمندان ربوده شده این سازمان در سودان جنوبی شد و نسبت به این که امکان دارد این اقدام به عنوان جنایت جنگی تلقی شود هشدار داد.
نزدیک به صد تن از شورشیانی که در جنگ علیه نیروهای دولتی در جریان جنگ داخلی دو ساله در این کشور تازه تاسیس مشارکت دارند 30 تن از اعضای حافظان صلح در سودان جنوبی را به گروگان گرفته اند.
18 تن از این افراد که بنگلادشی بوده اند آزاد شده و 12 تن همچنان در اختیار نیروهای شورشی هستند.
عملیات گروگان گیری در روی رود نیل و در نزدیکی شهر ملکال به وقوع پیوست و آنان قایقی را که سوخت ، سلاح و ادوات برای سربازان حافظ صلح در این منطقه حمل می کرد هدف قرار دادند.
لوی گفت تاکید می کنم حبس این افراد به عنوان گروگان به مثابه حمله به سازمان ملل است.
وی گفت چنین حملاتی علیه نیروهای حافظ صلح وابسته به سازمان ملل و دیگر کارکنان این سازمان جنایت جنگی به حساب می آید.
ارتش سودان جنوبی روز جمعه اعلام کرد سازمان ملل قایق گابریل تانجینا فرمانده شورشیان را به ادوات لجستیکی و سوخت مجهز کرده و نماینده سازمان ملل این اتهامات را رد کرد و گفت سوخت مذکور برای پایگاه سازمان ملل در این منطقه حمل شده است.
در ادامه این گزارش آمده است، سازمان ملل بار دیگر از طرف های درگیر در سودان جنوبی ( سلوا کی یر رئیس جمهوری و ریک ماشار معاون وی ) خواست هرچه سریع تر به حمله به پایگاه سازمان ملل که از ماه اگوست گذشته شروع شده پایان دهند و گذرگاهی برای عبور سازمان ملل و تیم انسانی باز کنند.
سازمان ملل 12 هزار و 500 سرباز و پلیس در سودان جنوبی مستقر کرده است.
از زمان جدایی سودان جنوبی از سودان بین رئیس جمهوری و معاون وی در این کشور تازه تاسیس اختلاف افتاد و درگیری های داخلی منجر به بحران اقتصادی و انسانی و مهاجرت بیش از 2 میلیون تن شد.