السفیر: با توجه به توافق هسته ای ایران و غرب و بمب اتمی رژیم صهیونیستی، مصر نیز در صدد دستیابی به سلاح هسته ای و توسعه توانایی موشکی خود است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه السفیر چاپ بیروت در مقاله ای به قلم حلمی موسی نوشت: با وجود اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، بارها گفته است برای ائتلاف با کشورهای عربی میانه رو به منظور مقابله با ایران و افراطی گری اسلامی، تلاش میکند، باید گفت اسراییل، نگرانی هایی درباره تقویت کشورهای عربی دارد و در این میان اهمیتی ندارد که این کشور همپیمان آمریکا باشد یا دشمن آن یا اینکه پیمان صلح با اسراییل امضا کرده باشد یا نکرده باشد. اینکه اسراییل از معاملات تسلیحاتی غرب با کشورهای خلیج (فارس) بهره برداری میکند و از آمریکا میخواهد سلاح در اختیارش قرار بدهد، نشان دهنده نگرانی های اسراییل است. پایگاه «اسراییل دیفنس» چند روز پیش پژوهشی را منتشر و در آن نوشت: با وجود اینکه دیدگان اسراییل به سمت ایران است، با نگاهی عمیق تر، هر اسراییلی میتواند ببیند که اقدامات مصر نیز تفاوت بسیاری ندارد» در این پژوهش تاریخ مصر در زمینه تلاش برای توسعه توان موشکی این کشور ذکر شده است. اسراییل با نگرانی بسیار تلاش های مصر را در خصوص توسعه صنایع نظامی پیشرفته، دنبال کرد، صنعتی که موشک سازی آن بسیار برجسته بود. آلمانی ها، چکی ها و فرانسوی ها در ابتدا برای تاسیس این صنعت در مصر، ایفای نقش کردند اما بعد از ملی شدن شرکت های خارجی، خیلی زود مصر را ترک کردند و بعد از آن مصر در سال هزار و نهصد و پنجاه و سه و در دوره جمال عبدالناصر، کارخانه های «صقر» را ساخت.
بنا بر آنچه در این تحقیق آمده است مصر در سال هزار و نهصد و شصت، پنج کارخانه ساخت موشک داشت و تعداد کارشناسان آلمانی حاضر در این کارخانه ها، دویست و پنجاه نفر و تعداد کارگران مصری، چهار هزار نفر بود. در سال هزار و نهصد و شصت و سه اسراییل ترور دانشمندان آلمانی را شروع کرد و برخی از آنها را ربود و برخی دیگر را نیز ترور کرد. در سال هزار و نهصد و شصت و پنج و بعد از اینکه مصر آلمان شرقی را به رسمیت شناخت، آلمان غربی عمدا کارشناسان خود را از مصر خارج کرد و همزمان اسراییل از دولت آلمان غربی خواست قانونی وضع کند که به موجب آن ساخت موشک در خارج از آلمان ممنوع است اما کارشناسان آلمانی در صنایع جنگی آمریکا مانع از وضع این قانون شدند.
در ادامه این تحقیق با اشاره به برخی دیگر از قراردادهای تسلیحاتی مصر با کشورهایی از جمله روسیه و کره شمالی آمده است: از دیدگاه اسراییل، مصر نیز به دستیابی به قدرت هسته ای در کنار قدرت موشکی و ماهواره ای برای اهداف اطلاعاتی، چشم دوخته است. این کشور از سال هزار و نهصد و پنجاه و چهار، برای دستیابی به توانایی هسته ای تلاش میکند اما تا به امروز نشانه هایی مبنی بر موفقیتش در این خصوص مشاهده نمیشود البته این به این معنی نیست که مصر از بلندپروازی هایش در این خصوص دست کشیده است. مصر و چین در سال دوهزار و دو، توافقنامه امنیتی امضا کردند و در سال دو هزار و پنج شبهاتی مطرح شد مبنی بر اینکه توافق مذکور شامل کمک های چین برای تولید اورانیوم در صحرای سینا و غنی سازی آن برای تولید بمب هسته ای است. آژانس بین المللی انرژی اتمی در سالهای دو هزار و چهار و دو هزار و هشت، شبهاتی را درباره وجود اورانیوم غنی شده در مصر مطرح کرد اما این مسئله را تایید نکرد.
در حال حاضر، مصر مذاکرات پیشرفته ای با شرکت روس اتم، برگزار میکند تا توافق ساخت راکتور هسته ای با چهار واحد را امضا کند. قرار است از هریک از این واحدها هزار و دویست مگاوات برق در منطقه الضبعه تولید شود. در زمینه فضایی نیز مصر، ماهواره اجیپت ست-دو را خریداری کرده است که یک ماهواره جاسوسی پیشرفته به شمار میرود. امسال، شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه مصر، تماس خود را با این ماهواره از دست داده است. این تحقیق نشان میدهد، دستیابی اسراییل به سلاح هسته ای و توافق هسته ای ایران و غرب، بر مصر فشار میآورد تا توان موشکی و ماهواره ای خود را توسعه دهد و در جهت دستیابی به سلاح هسته ای قدم بردارد.