وزیر امور خارجه ایتالیا با دعوت از طرفین درگیر در لیبی به امضای توافق صلح، گفت: ما از تولد دوباره لیبی حمایت خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری دولتی 'رای نیوز24' ایتالیا اعلام کرد، جنتیلونی روز دوشنبه در دیدار با همتایان الجزایری و مصری خود در الجزایر، بار دیگر با دعوت از طرفین درگیر در لیبی برای امضای توافق صلح با میانجیگری 'برناردینو لئون' فرستاده ویژه سازمان ملل درامور این کشور جهت تشکیل یک دولت وحدت ملی، گفت: این توافق یک مصالحه خوب است و ما از تولد مجدد لیبی حمایت می کنیم.
وی که صبح امروز در الجزایر با وزرای خارجه مصر و الجزایر در خصوص بحران لیبی دیدار کرد، افزود: اگر توافق صلح سازمان ملل تصویب شود، ایتالیا به همراه مصر، الجزایر و سایر کشورها آماده حمایت و همراهی تولد مجدد لیبی است.
وی گفت: یک لیبی با ثبات و متحد، برای ملت لیبی مهم است زیرا ثبات این کشور منجر به صلح، توسعه و مبارزه با نفوذ داعش می شود. ثبات لیبی مهم است زیرا به صلح در تمام منطقه مدیترانه نیز کمک می کند. طبیعتا، تصمیم در دست ملت لیبی است.
این دیدار در حالی به وقوع پیوست که روز گذشته میان ایتالیا و دولت تبروک که کشتی های ایتالیایی را متهم به تجاوز به آب های مرزی لیبی کرده بود، تنش بوجود آمد؛ اتهامی که از سوی وزیر دفاع ایتالیا تکذیب شد.
روبرتا پیتونی وزیر دفاع ایتالیا در واکنش به اتهامات تبروک مبنی بر تجاوز کشتی های ایتالیایی به آب های مرزی لیبی گفت: این خبر صحیح نیست. کشتی های ایتالیا در حال گشت زنی در مدیترانه و آب های بین المللی و فرای مرز لیبی هستند.
وی افزود: تنش های کنونی در لیبی مربوط به اراده نفوذ و حتی از بین بردن مذاکراتی است که توسط فرستاده ویژه سازمان ملل به جلو برده می شوند.
وزیر خارجه ایتالیا اخیرا در یک برنامه تلویزیونی درباره اوضاع لیبی اظهار داشت: درصورت تشکیل یک دولت جدید در لیبی، ایتالیا آماده است با سربازان خود امنیت برخی مناطق را در این کشور تضمین کند. البته قبل از صحبت درباره (اعزام) نیرو و تجهیزات به لیبی، دولت جدید لیبی باید در طرابلس مستقر شود و این چالشی بسیار پیچیده است.
دولت ایتالیا برای عملیات در لیبی دو شرط اساسی دارد، اول اینکه دولت مشروع لیبی باید درخواست مداخله ایتالیا را داشته باشد و دوم اینکه این عملیات باید مورد تایید سازمان ملل باشد.
به دنبال سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور پیشین لیبی که با کمک نیروهای ناتو در سال 2011 میلادی رخ داد، کشور لیبی به صحنه آشوب تبدیل شد و در آستانه فروپاشی قرار گرفت. این کشور اکنون توسط یک دولت مذهبی در طرابلس و دولتی دیگر در شرق اداره می شود.