صدها معترض مغربی در اعتراض به بهای آب و برق بار دیگر در شمال این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این تظاهرات که شنبه شب در شهر طنجه برگزار شد، جدیدترین نمونه از اعتراض های خیابانی شهروندان مغربی است که از سه هفته قبل آغاز شده است.
چند روز پیش، مقام های مغرب اعلام کردند که دولت این کشور با همکاری شرکت های فرانسوی اداره کننده خدمات آب و برق صورتحساب ها را مورد بازبینی قرار می دهد. آن ها همچنین از مردم خواستند که به اعتراض و راهپیمایی خود خاتمه دهند.
از سال 2002 تاکنون امور آب، فاضلاب و برق در شهرهای طنجه و تطوان، رباط (پایتخت)، بوزنیقه، سلا و تماره در اختیار شرکت های وابسته به شرکت فرانسوی وولیا اینوایرنمنت است.
معترضان در راهپیمایی دیشب در مرکز شهر طنجه سلطه شرکت های فرانسوی بر خدمات آب و برق را نوعی 'استعمار' و دولت مغرب را مقصر این وضعیت دانستند.
حدود یک هفته قبل نیز تظاهراتی به مراتب گسترده تر از اعتراض روز شنبه در طنجه برگزار شد و مردم این شهر در بزرگ ترین تظاهرات مغرب از زمان اعتراض های دمکراسی خواهانه سال 2011 به خیابان ها ریختند.
در مغرب به عنوان کشوری که اوضاع به صورت کامل در کنترل پادشاهی است، تظاهرات گسترده به ندرت برگزار می شود؛ در سال 2011 که اعتراض های وسیع مردمی تونس، مصر و لیبی را فراگرفته بود، شاه مغرب برای آرام کردن حرکت های مشابه به اجرای اصلاح های محدود، کاهش هزینه ها و اجرای تدابیر امنیتی سخت تر متوسل شد.
دولت مغرب در بیانیه اخیر خود به شهروندان درباره حضور در این اجتماع ها هشدار داده بود.
شرکت پیمانکار فرانسوی برنامه دولت مغرب برای نجات تاسیسات دولتی انرژی را عامل اصلی گران شدن بهای آب و برق می داند که از سال 2014 آغاز شده است. این شرکت همچنین بخشی از گرانی آب و برق را به افزایش مصرف در تابستان نسبت داد.