تحلیلگران درباره روند افزایشی قیمت مواد غذایی در اوگاندا و تبعات منفی آن برای ثبات اقتصادی این کشور هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، آمار دولت اوگاندا نشان می دهد که تورم محصولات غذایی از 7 و 2 دهم درصد در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) به 20 و 2 دهم درصد در ماه اکتبر (مهر/آبان) افزایش یافت.
این در شرایطی است که ارزش پول رسمی اوگاندا (شیلینگ) از ابتدای سال جاری میلادی در حدود 25 درصد در مقابل دلار آمریکا کاهش یافته است.
پاتریک واکیدا مدیر بخش تحقیقات عمومی و اجتماعی موسسه بین المللی جهان پژوهش پیش بینی کرد که به زودی بازار مواد غذایی در اوگاندا نیازمند واردات مواد غذایی خواهد شد و برای این امر دولت مجبور خواهد بود همین مقدار اندک ارز را نیز خرج کند.
بر اساس اعلام پایگاه خبری ورلد گرین، عرضه اندک و افزایش تقاضا باعث شده است که بهای ذرت طی 12 ماه گذشته 67 درصد افزایش یابد.
هرچند قیمت ارقام عمده مواد غذایی نظیر حبوبات و آرد عمدتا ثابت مانده، بهای میوه ها از جمله موز بین ماه های آگوست و سپتامبر (مرداد-مهر) 10 درصد افزایش یافته است.
واکیدا تخصیص یارانه سوخت از سوی دولت را به عنوان یک راهکار برای این مساله پیشنهاد داد.
وی افزود: اگر دولت بتواند 300 شیلینگ یارانه به سوخت اختصاص دهد، کامیون داران دیگر بهانه ای برای افزایش بهای محموله های غذایی نخواهند داشت و به تبع آن خرده فروشان نیز قیمت ها را افزایش نخواهند داد.
در آفریقا در برخی مناطق سیل، و در مناطق دیگر به ویژه منطقه صحرا و حتی در بخش هایی از اوگاندا خشکسالی شدید باعث کاهش محصولات کشاورزی شده است.
برنامه توسعه سازمان ملل در ماه اکتبر درباره بروز بحران انسانی در سراسر آفریقا در نتیجه کم آبی هشدار داد.