سازمان ملل اعلام کرد که سومالی در سال های گذشته از کشوری شکست خورده به کشوری که توانست اوضاع خود را سامان دهد تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع روز سه شنبه گزارش داد، دولت سومالی برای بازسازی این کشور فقیر که بیش از دو دهه شاهد خشونت های خونبار بود تلاش می کند.
گروه افراطی الشباب تا سال 2011 بر بیشتر سومالی حاکمیت می کرد تا اینکه نیروهای آفریقایی و سومالی آنان را از موگادیشو پایتخت این کشور خارج کردند .
«نیک کای» نماینده سازمان ملل در امور سومالی به شورای امنیت اعلام کرده است که این کشور برای جلب توجه و دریافت منابع تلاش می کند.
وی افزود: کاهش حمایت های مالی از سومالی در این برهه از زمان آرزوی میلیون ها سومالی را به باد می دهد و صلح و امنیت را درشاخ آفریقا و شرق این قاره در معرض خطر قرار خواهد داد و موج جدیدی از پناهندگان را به وجود می آورد به همین دلیل حمایت ها نباید کاهش یابد.
کای گفت: اوضاع سومالی در سال های گذشته به طور قابل ملاحظه ای بهبود یافته اما همچنان راه زیادی برای دستیابی به هدف مانده است.
«سوزان مالکورا» نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور پشتیبانی میدانی گفت: نزدیک به 3 میلیون و 200 هزار نفر در سومالی برای زنده ماندن به کمک های بشر دوستانه نیاز دارند.
وی هشدار داد که چنانچه وعده های داده شده در خصوص کمک به مردم سومالی محقق نشود این تعداد افزایش می یابد.
این مقام سازمان ملل گفت که در میان مهاجران به اروپا و شمال آفریقا پناهندگان سومالیایی هم وجود دارد.
سازمان ملل اعلام کرد که از زمان جنگ جهانی دوم ورود مهاجران و پناهندگان به اروپا از شمال آفریقا و خاور میانه به بزرگترین بحران پناهندگی در جهان تبدیل شده است.
براساس این گزارش بیشتر پناهندگان از جنگ در سوریه و عراق فرار کرده اند که در بین آنان سومالیایی های زیادی هم دیده می شوند.