به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه الحیات چاپ لندن روز یکشنبه گزارش داد، محمد عبدالله المرضی رئیس مجلس ایالت القضارف در شرق سودان اتیوپی را به اشغال سه منطقه مرزی متهم کرد و اعلام کرد شبه نظامیان اتیوپی 20 شهروند سودانی را در منطقه باسنده ربوده اند و برای آزادی آنان درخواست پول کرده اند.
المرضی نسبت به خطر تجاوز و اشغال خاک سودان از سوی نیروهای اتیوپی تاکید کرد و گفت که این حملات موجب شده برخی از ساکنان این مناطق سرزمین های خود را ترک کنند.
در همین حال مقامات محلی سودان نیز از دولت خواسته اند، هر چه زودتر تدابیری برای ترسیم مرزهای مشترک با اتیوپی اتخاذ شود تا مشکل مناطق شرقی حل گردد.
اختلافات مرزی یکی از مشکلات حل نشده سودان با اتیوپی به شمار می رود.
در سال های گذشته نیز (1997) چندین شهر مرزی سودان به تصرف نیروهای متجاوز در آمد، در این حملات ارتش های کشورهای اتیوپی و اریتره نقش اصلی را داشتند. بر اثر یورش های مزبور تعدادی زیادی از غیر نظامیان سودان زخمی و آواره شدند.
اریتره که در سال 1993 به استقلال رسید، یکسال بعد به بهانه حمایت سودان از نیروهای مخالف آن کشور روابط خود را با سودان قطع کرد و اسمره را به پایگاه اصلی مخالفان دولت البشیر تبدیل کرد. در حال حاضر، اختلافات مرزی سودان با همسایگانش ، یکی از چالش های فرارروی رژیم این کشور است.
از سوی دیگر عثمان النافع سفیر سودان در آدیس آبابا اتیوپی را به تلاش برای توسعه قلمرو در داخل خاک سودان متهم کرد.
وی گفت اتیوپی برای رهایی از جمعیت رو به افزایش مناطق مرزی قلمرو خود را به روستاها و شهرهای مرزی در داخل خاک این کشور توسعه داده است.
سودان همچنین با سودان جنوبی اختلافات مرزی بر سر حاکمیت منطقه نفت خیز آبیی دارند و این از مواردی است که دولت البشیر تا کنون موفق به حل آن نشده است.
علاوه بر آن منطقه شمالی سودان در مرز با مصر در طول تاریخ همواره مورد منازعه دو کشور بوده و مسئله 'حلایب ' که محور این نزاع است، ریشه در تاریخ روابط دو کشور دارد.
مجموع اوضاع فعلی موجب شده ، پارلمان سودان از وزارت کشور بخواهد ، هر چه سریع تر نیروهای نظامی را به منظور جلوگیری از نا امنی فزاینده از سوی شورشیان در مرزها به خصوص در منطقه دارفور و منطقه مرزی آبی با سودان و الفشقه در مرز با اتیوپی و گذرگاه های مرزی با کشور سودان جنوبی مستقر کند.