سالوا کی یر رییس جمهوری سودان جنوبی بار دیگر بر پایبندی خود به اجرای توافق صلح، به منظور توقف خونریزی و خدمت به شهروندان این کشور، تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی، وی با بیان اینکه سودان جنوبی هفته آینده میزبان نشست کوچک رهبران سران نهاد منطقه ای شرق آفریقا 'ایگاد' (IGAD) خواهد بود، افزود: این نشست برای اجرای توافق اخیر که در ماه اوت امضا شد، بسیار مهم است.
وی در مورد چالش هایی که اجرای توافق صلح با آن روبه رو است، گفت: مهم ترین مشکل٬ بازگشت آوارگانی است که کشور را در سال 2013 به خاطر بحران ترک کرده اند.
دولت سودان جنوبی و مخالفان در ماه اوت توافقی را در مورد تشکیل دولت وحدت ملی امضا کردند که به موجب آن، تمام طرف های اصلی نزاع شامل دولت، مخالفان و گروهی از زندانیان سیاسی سابق، در این دولت شرکت خواهند کرد.
از مهم ترین احزاب مخالف دولت سودان، جنبش خلق برای آزادی سودان، حزب کمونیست، حزب کنگره خلق، جبهه متحد دمکراتیک و حزب لیبرال خلق است.
قرار است جوبا پایتخت سودان جنوبی دوشنبه آینده میزبان نشست کوچک سران کشورهای عضو 'ایگاد' برای بررسی چگونگی اجرای توافق صلح و شروع دوره انتقالی باشد.
شورشیان سودان جنوبی روز سه شنبه ضمن متهم کردن نیروهای دولتی به حمله به مواضع این گروه در ایالت نفت خیز وحدت، این اقدام را زیر پا گذاشتن توافق صلح این کشور دانستند.
«ویلیام گاتجیات دنگ» سخنگوی شورشیان گفت: نیروهای دولتی در 2 روز گذشته در جریان حملات جدید، مواضع این گروه را در مناطق مختلف ایالت وحدت، هدف قرار داده اند.
ریک ماچار رهبر شورشیان سودان جنوبی قرار است روز پنجشنبه در جوبا با مقام های دولتی این کشور در چارچوب یک کنفرانس صلح منطقه ای دیدار کند که اولین بازگشت وی به پایتخت از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به شمار می رود.
ایالت وحدت در سودان جنوبی شاهد شدیدترین زد و خورد در جریان درگیری هایی بوده که هزاران کشته و بیش از 2 میلیون و 200 هزار بی خانمان برجا گذاشته است. 500 هزار نفر از بی خانمان ها از سودان جنوبی گریخته اند.
سودان جنوبی دسامبر سال 2013 به ورطه جنگ داخلی سقوط کرد. در آن زمان مناقشه ای بین «سالوا کی یر» رییس جمهوری این کشور و «ریک ماچار» معاون سابق وی بالا گرفت که در نهایت به درگیری بین طرفین منتهی شد.
طرفین درگیر در سودان جنوبی به دلیل فشار همسایگان این کشور و احتمال اعمال تحریم ها، توافق صلح را امضا کردند، اگرچه بارها یکدیگر را به نقض این توافق با انجام حملات بیشتر متهم کردند.