گسترش تبادلات علمی و فناوری در دیدارهای مسوولان پژوهشی وزارت علوم ایران با مدیران علمی کشورهای الجزایر و لیبریا مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرکل امور فناوری این وزارتخانه که برای شرکت در اجلاس سیاستگذاران عالیرتبه نوآوری در علم و فناوری به کره جنوبی سفر کرده اند، در حاشیه این اجلاس، دیدارهایی با مسوولان آموزش عالی کشورهای الجزایر و لیبریا داشتند.
'لیلا هرفوشه' مشاور وزیر علوم و تکنولوژی الجزایر و مدیر انستیتو ملی علم و فناوری اطلاعات این کشور در ملاقات با 'حسن خوش قلب' رییس حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم ایران بر تبادل تجربیات علمی و فناوری دو کشور و استفاده از ظرفیت های مشترک به ویژه در بخش گاز و علوم باغبانی تاکید کرد.
هرفوشه ضمن اشاره به سوابق همکاری خوب ایران و الجزایر، به ظرفیت های کشورش به ویژه در حوزه های گاز طبیعی، باغبانی و صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: الجزایر از نظر مساحت دومین کشور قاره آفریقا محسوب می شود و علاوه بر موقعیت خوب جغرافیایی دارای منابع خوب گاز طبیعی است.
وی یادآور شد: الجزایر ضمن دارا بودن هوای مدیترانه ای، دارای زمین های مرغوب کشاورزی مستعد برای باغبانی مخصوصا مرکبات است اما متاسفانه از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نشده و مشکلات اقتصادی زیادی مخصوصا در حوزه اشتغال در این کشور وجود دارد.
در این دیدار، خوش قلب نیز تجارب و توانمندی های علمی و فنی ایران در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی را برشمرد و گفت: ایران به لحاظ رتبه تولیدات علمی در رشته مهندسی شیمی رتبه سوم دنیا و در حوزه علوم مهندسی پلیمر رتبه هفتم دنیا را داراست و علاوه براین تجربیات فناوری بالایی در حوزه های نفت و گاز در اختیار دارد که می تواند این تجربیات علمی و فناورانه را به کشور الجزایر انتقال دهد.
خوش قلب خاطرنشان کرد: موسسه تحقیقات مرکبات از قدیمی ترین موسسات تحقیقاتی کشاورزی در ایران به شمار می آید که فعالیت های تحقیقاتی بسیار خوبی به انجام رسانده است و تجربیات این مرکز می تواند در قالب همکاری های مشترک علمی و فناوری دراختیار الجزایر قرار گیرد.
***زمینه تربیت دانشجویان لیبریایی در ایران فراهم است
در ادامه دیدارهای کاری هیات ایرانی اعزامی به اجلاس سیاستگذاران عالیرتبه نوآوری در علم و فناوری در شهر سئول، ملاقاتی با 'ساکو سیرون داکالی' مشاور وزیر علوم و تکنولوژی کشور لیبریا ترتیب یافت.
مدیرکل امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره جزییات این دیدار به خبرنگار علمی ایرنا گفت: هیات لیبریایی در این ملاقات ضمن تشکر از سوابق همکاری های دوستانه ایران با کشورشان در زمینه های علمی، اعلام کردند که طی سال های گذشته تعداد زیادی از دانشجویان لیبریایی برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی به ایران عزیمت کرده اند و به ویژه دانشگاه تهران پذیرای تعداد زیادی دانشجوی لیبریایی بوده است.
خسرو پیری افزود: مشاور وزیر علوم لیبریا در این دیدار خواستار افزایش همکاری های دوجانبه و بهره مندی از تجربیات علمی و فناوری ایران شد.
وی تصریح کرد: هیات ایرانی حاضر در این دیدار نیز به نمایندگی از وزارت علوم کشورمان، آمادگی ایران برای همکاری در زمینه تبادلات علمی، تربیت دانشجو و انتقال فناوری در حوزه های مورد علاقه طرفین را اعلام کردند.