مصر

جنگ پنهان ائتلاف «فی حب مصر» به رهبری مقام سابق دستگاه اطلاعاتی مصر که تمامی فهرست‌های بسته انتخابات پارلمانی را در اختیار دارد با حزب «آزادگان مصری» به رهبری سرمایه‌دار معروف بر سر کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان آغاز شده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، دور دوم از مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر فردا و پس فردا برگزار خواهد شد تا قطار انتخابات به آخرین ایستگاه خود رسیده و در پی آن پارلمان جدید مصر در حالی که با ده‌ها مورد شبهه قضایی روبروست، تشکیل شود.

 

در هر حال نمایندگان پارلمان مصر وظیفه دارند ابتدا 415 قانونی را که «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور این کشور در زمان غیبت پارلمان صادر کرده است، مورد بررسی قرار دهند و همچنین کابینه و رئیس مجلس را نیز اختیار کنند، همه این امور باید طی پانزده روز از تاریخ برگزاری اولین جلسه پارلمان انجام گیرد، ضرب الاجلی که کارشناسان را درباره چگونگی مدیریت پارلمان در سایه تراکم دستور کار آن به حیرت انداخته است.

 

منابع سیاسی مصری از کشمکش زودهنگام بین «سامح سیف الیزل» رئیس ائتلاف «فی حب مصر» که همه 120 کرسی متعلق به فهرست‌های بسته انتخابات را از آن خود کرده با «نجیب سویرس» سرمایه‌دار معروف مصری و رئیس حزب مصری‌های آزاد خبر می‌دهند، به گونه‌ای که هر دو طرف تلاش می‌کنند شمار بیشتری از نمایندگان مستقل را به سمت خود کشانده تا بتوانند در تشکیل دولت و تصمیم‌های پارلمان تاثیرگذار باشند.

 

سیف الیزل در اظهارات اخیر خود گفته است که ائتلاف فی حب مصر تلاش می‌کند نمایندگان مستقل پارلمان را نیز به سمت خود کشانده تا با کسب 250 کرسی به نفع این ائتلاف، اکثریت را در پارلمان تشکیل بدهد، این در حالی است که شماری از احزاب و در راس آن حزب «مصری‌های آزاد» تلاش می‌کند رقیب قدرتمندتر ائتلاف فی حب مصر باشد یا دست کم در تشکیل دولت آتی و تصمیم‌گیری‌های پارلمان تا اندازه‌ای تاثیرگذار باشد.

 

«سوزی ناشد» عضو فهرست فی حب مصر از منطقه غرب دلتا که از کاندیداهای پیروز در انتخابات است گفته است که اعضای این فهرست از هم اکنون کمیته‌هایی را که قرار است هر کدام از آنها در آن عضو شوند انتخاب کرده‌اند.

 

وی افزود: انتخابات کمیته‌ها بر اساس تمایل هر کدام از نمایندگان صورت گرفته و هیچ کدام از سوی هیچ کس برای عضویت در کمیته‌ای خاص دستور نگرفته‌اند.

 

ناشد گفت که وی به دلیل زمینه تخصصی خود در کمیته قانون‌گذاری‌ها عضو شده است.

 

منابعی در داخل فهرست فی حب مصر گفتند که «اسامه هیکل» وزیر اطلاع رسانی سابق مصر نامزد این فهرست برای ریاست کمیته اطلاع رسانی پارلمان است و این در حالی است که سرلشکر بازنشسته «سامح سیف الیزل» نامزد ریاست کمیته دفاع و امنیت ملی و «علی عبدالعال» استاد حقوق دانشگاه عین شمس و عضو کمیته 10 نفره اصلاح قانون اساسی برای کمیته قانون‌گذاری‌ها کاندیدا شده‌اند.

 

به گفته این منابع «فرج عامر» سرمایه‌دار مصری نامزد ائتلاف فی حب مصر برای ریاست کمیته صنعت و «طاهر ابوزید» برای کمیته ورزش و جوانان و «سعد الجمال» برای کمیته امور عربی کاندیدا شده‌اند.

 

ائتلاف فی حب مصر درصدد است شماری از نمایندگان مستقل پارلمان مصر را به صفوف خود ملحق کند تا مانع تلاش حزب مصری‌های آزاد برای تشکیل اکثریت پارلمانی شوند، این حزب 41 کرسی را در دور نخست انتخابات به دست آورده و 45 نامزد هم در دور دوم مرحله دوم دارد.

 

این در حالی است که منابع خبری از درگیری پنهان بین نجیب ساویرس بنیانگذار حزب مصری‌های آزاد و سرلشکر سیف الیزل بر سر ترکیب نهایی پارلمان خبر می‌دهند.

 

سیف الیزل حزب آزادگان مصری را به باد انتقادات شدید گرفته و آن را خطری برای نظام کنونی مصر توصیف و تاکید کرد که نباید از رفتارهای آن چشم پوشی کرد.

 

وی گفته که با تلاش سویرس برای تشکیل کابینه جدید از طریق معامله با برخی نمایندگان مستقل پارلمان مقابله خواهد کرد.

 

در مقابل حزب مصری‌های آزاد همچنان برای تشکیل ائتلافی قدرتمند در داخل پارلمان متشکل از احزاب مدنی و نمایندگان مستقل تلاش می‌کنند.

 

باید گفت تنها حزب مورد حمایت سویرس نیست که در پی تصاحب اکثریت پارلمان است بلکه حزب الوفد نیز که 21 کرسی را در مرحله نخست انتخابات به دست آورده برای این مهم تلاش می‌کند.

 

منابعی از حزب مصری‌های آزاد تاکید کردند که پیشنهادهایی از حزب الوفد در خصوص همکاری در داخل پارلمان آتی و تشکیل فراکسیون پارلمانی جدید دریافت کرده‌اند اما این حزب به طول کامل موافقت یا مخالفت خود را با آن اعلام نکرده است.

 

اما برخی از تمایل حزب مصری‌های آزاد برای قبول ائتلاف با الوفد برای دستیابی به اکثریت پارلمان خبر می‌دهند.

 

امید حزب مصری‌های آزاد همزمان با اعلام نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی بالا رفته به خصوص که این حزب در این دور توانست تعداد کرسی‌هایی نزدیک به آنچه که فی حب مصر کسب کرده، دست یابد.

 

سوزی ناشد، نماینده ائتلاف فی حب مصر گفت: این ائتلاف 120 عضو دارد  که 40 نفر از آنها از احزاب مختلف هستند که احتمال بازگشت آنها به حزب خودشان وجود دارد و هشتاد نفر هم مستقل هستند که در داخل فهرست باقی خواهند ماند و  در فراکسیون جدیدی را که قرار است در پارلمان تشکیل بدهیم عضو خواهند بود.

 

وی افزود: ائتلاف فی حب مصر در حال حاضر در حال تماس با نمایندگان مستقل در غرب دلتا است تا با آنها در حل مشکلات استان‌ها هماهنگی کند.

 

در مقابل حزب مصری‌های آزاد پیشنهادهایی از احزاب «دموکراتیک» و «الوفد» دریافت کرده و احتمال می‌رود که شماری از نمایندگان مستقل هم به آن ملحق شود تا فراکسیون دیگری را که درصدد کسب اکثریت پارلمانی است، تشکیل بدهد.

 

حزب «آینده وطن» هم پس از حزب مصری‌های آزاد بیش‌ترین کرسی‌ها را در پارلمان در اختیار دارد و احتمال می‌رود با توجه به سیاست‌های نزدیک این حزب به ائتلاف فی حب مصر در حمایت از نظام السیسی شاهد ائتلاف جدید بین این دو طرف در پارلمان باشیم.

 

طی روزهای آتی تحرکات جدی برای آغاز به کار پارلمان جدیدی جریان دارد که دستیابی به آن سومین و آخرین مرحله از نقشه راه این کشور بعد از برکناری «محمد مرسی» از ریاست جمهوری بوده است.

 

در هر حال پیش‌بینی می‌شود با توجه به خفه شدن صدای مخالفان در مصر و غیبت آنها از انتخابات این کشور، پارلمان آتی قدرت و جایگاه عبدالفتاح السیسی را تقویت کند چرا که همچون دوره مبارک به نظامیان و سرمایه داران که همگی حامیان او هستند، میدان داده است.

 

پارلمان مصر 596 کرسی دارد و قرار است 448 نماینده بر اساس قانون فردی و 120 نفر بر اساس فهرست‌های انتخاباتی انتخاب شوند و 28 نفر نیز به وسیله عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور انتخاب و راهی پارلمان خواهند شد.

 

مرحله اول انتخابات مصر 273 نماینده به پارلمان راه یافتند که 213 تن از آنها بر اساس قانون فردی و 60 نفر نیز بر اساس فهرستهای انتخاباتی انتخاب شدند که همه این 60 نفر عضو ائتلاف «فی حب مصر»، (در عشق مصر) از حامیان عبدالفتاح السیسی بودند.

 

مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر در خارج از این کشور نیز روزهای شنبه و یکشنبه گذشته برگزار شد که میزان مشارکت بسیار ضعیف گزارش شد به طوری که در برخی از کشورها اصلا هیچ رأیی به صندوق انداخته نشد.

 

این انتخابات نخستین انتخابات از زمان منحل شدن مجلس در سال 2012 میلادی است که بدون شرکت مخالفان دولت از جمله اخوان المسلمین برگزار شده است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران