روزنامه «ایل جورناله» از اعزام نیروهای ویژه ایتالیا به لیبی برای آماده سازی زمینه جنگ علیه داعش خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از ایل جورناله، «متئو رنتزی» نخست وزیر ایتالیا اخیراً به صراحت اظهار کرد که مداخله نظامی در لیبی در دستور کاری این کشور نیست اما نظامیان و سرویس های اطلاعاتی ایتالیا از هم اکنون در این کشور برای آماده سازی زمینه مداخله نظامی احتمالی علیه داعش حضور دارند.
ایل جورناله افزود: رنتزی در دیدار اخیر با اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان تصریح ساخت که نمی توان سیاست خارجی را هر روز تغییر داد و مداخله نظامی در لیبی نیز در دستور کاری ایتالیا نیست. بنا بر این حضور داعش در نزدیکی دروازه های ایتالیا نیز نباید استراتژی رم را تغییر دهد.
به نوشته این روزنامه ایتالیایی، این در حالی است که ایتالیا به طور غیر رسمی در لیبی با نیروهای ویژه اش حضور دارد و به قول «دانیئله رانیری» خبرنگار روزنامه ایل فولیو، در حال آماده کردن مداخله نظامی علیه داعش است.
ایل جورناله ادامه داد: داعش در حال پیشروی در شرق لیبی و تهدید «هراوه» و «بن جواد» است. هدف داعش کوبیدن پرچم سیاه خلافت خود در منطقه «اجدابیه» دروازه ورود به میدان نفتی در نیمه راه میان «بنغازی» و «سرت» است.
تروریست ها سلاح های سنگین حمل کرده و دارای خودروهای زرهی هستند.
عناصر داعش به طور مسلحانه در راه های اصلی گشت زنی می کنند.
این روزنامه افزود: برای داعش کنترل منابع انرژی لیبی یک موضوع استراتژیکی است؛ همانطور که در شمال عراق، جایی که تروریست ها از درآمد فروش نفت در بازار سیاه استفاده می کنند. دستیابی به این مناطق منجر به بهبود کیفی داعش در استراتژی اش می شود.
در ادامه این مطلب آمده است: به عقیده منابع اطلاعاتی آمریکا، سرت می تواند تبدیل به یک پایگاه جدید برای سران داعش بشود که برای فرار از بمباران ائتلاف بین المللی در خاورمیانه، ممکن است به مناطق مقابل سواحل ایتالیا منتقل شود.
ایل جورناله نوشت: به عقیده لیبی، دولت ایتالیا در حال تلاش برای ایجاد شرایط میزبانی در رم از یک رویداد در خصوص لیبی همانند آنچه در وین برای سوریه برگزار شد، است. این در حالی است که نیروهای ویژه ایتالیا در حال حرکت میان «زواره» و «صبراته» هستند. نظامیان و سرویس های اطلاعاتی ایتالیا از مدت ها قبل در منطقه میان طرابلس و مرز با تونس حضور دارند تا از ساختارهای شرکت نفت «انی» که خود یک مسأله امنیت ملی محسوب می شود، دفاع کنند.
این روزنامه افزود: شبه نظامیان داعش اکنون در دروازه های «اجدابیه» حضور دارند؛ نیروهای ژنرال «خلیفه هفتر» متحد دولت تبروک در تلاش برای جلوگیری از پیشروی آنها با یک سری حملات هوایی هستند؛ اما اوضاع، داغ مانده است. اکثر عملیات نظامی داعش در طول راه ساحلی که به سوی مرز می رسد، انجام می شود. از جمله حمله به موزه «باردو» و یا فاجعه خونین گردشگران در ساحل سوسه. تونس نیز برای جلوگیری از تردد نفرات و سلاح ها، مرزهایش را با این کشور بسته است.
در صبراته اوضاع با اینکه مناطق زیادی در دست داعش است، ظاهراً آرام تر به نظر می رسد. اینجا از ماه مارس گذشته نیروهای کماندویی زیرآبی ایتالیا حضور دارند.
هدف اولیه، استقرار در مجاورت تأسیسات نفتی شرکت «انی» بود؛ اما اکنون برعکس در حال کار برای یک برنامه با هدف مداخله نظامی است.
ایل جورناله نوشت: «دومنیکو روسی» قائم مقام وزارت دفاع ایتالیا در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که مداخله نظامی ایتالیا در لیبی در دستور کار نیست؛ مسأله اصلی سیاسی و موفقیت در ایجاد یک دولت وحدت ملی است.