رییس جمهوری روآندا اعلام کرد که پس از مشخص شدن نتیجه همه پرسی تغییر قانون اساسی درباره نامزدی برای دوره سوم قدرت تصمیم گیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کاگامه روز یکشنبه به مقام های ارشد حزب حاکم جبهه میهن پرستی روآندا گفت: همچنان به سخنان گوش می کنم، اما آن چه از من می خواهید منوط به نتیجه همه پرسی خواهد بود و پاسخ من پس از این همه پرسی داده خواهد شد.
بحث درباره محدودیت تعداد دوره های ریاست جمهوری در سراسر آفریقا بالا گرفته است. پیر انکرونزیزا رییس جمهوری بروندی که در انتخابات اخیر برای سومین بار قدرت را در دست گرفت با مخالفت های شدیدی مواجه شده که این کشور را در آستانه بحران قرار داده است.
برخی از دیگر رهبران آفریقایی نیز در شرف پایان دوره های قانونی قدرتشان هستند.
هرچند پال کاگامه نخستین بار در سال 2003میلادی رسما به عنوان رییس جمهوری روآندا قدرت را در دست گرفت، اما از دیرباز به عنوان یکی از قدرتمندترین شخصیت های سیاسی این کشور محسوب می شده است.
وی تاکنون درباره قصدش برای باقی ماندن بر مسند قدرت سخنی نگفته است، اما تصریح کرده کسانی که می خواهند وی باقی بماند، باید او را مجاب کنند.
هرچند در سخنان کاگامه به تاریخ این همه پرسی اشاره ای نشد، اما تیتو روتارمارا عضو حزب حاکم و نماینده مجلس روآندا به رویترز گفت که کابینه زمان این همه پرسی را در روزهای پیش رو اعلام خواهد کرد.
روزنامه دولتی نیو تایمز به نقل از مقام های مربوطه نیز گزارش داد که این رای گیری نباید دیرتر از 18 دسامبر (27 آذرماه) برگزار شود.
به موجب تغییرات پیشنهادی در قانون اساسی این کشور که توسط پارلمان تایید شده است، کاگامه اجازه خواهد داشت که در انتخابات ریاست جمهوری 2017 شرکت و به مدت هفت سال دیگر در راس قدرت باشد.
علاوه بر این وی مجاز خواهد بود برای دو دوره 5 ساله دیگر نیز وارد رقابت شود که در صورت پیروزی، او تا سال 2034 رییس جمهوری روآندا باقی خواهد ماند.
جناح مخالف اصلی در روآندا به نام حزب سبز دمکراتیک چندی پیش تلاش کرد تا مانع از تایید این اصلاحیه شود، اما دادگاه درخواست این حزب را نپذیرفت.
هرچند کاگامه به دلیل بازسازی اقتصاد روآندا و ایجاد تغییرات اجتماعی مورد تحسین قرار دارد، گروه های حقوق بشری می گویند دیدگاه های منتقد دولت در رسانه ها و عرصه سیاسی با خفقان روبرو هستند.
شورشیان تحت رهبری کاگامه در سال 1994 به سه ماه کشتار در این کشور خاتمه دادند. در این مدت، حدود 800 هزار نفر که اکثرشان اعضای قبیله اقلیت توتسی و میانه روهای اکثریت هوتو بودند، کشته شدند.