الباجی قاید السبسی رئیس جمهوری تونس پشتیبانی خود را از توافق ابتدایی طرف های درگیر در لیبی برای پایان دادن به بحران در این کشور اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن روز دوشنبه گزارش داد، در بیانیه ای که از سوی ریاست جمهوری تونس منتشر شده آمده است: السبسی در هنگام استقبال از دو هیات متشکل از نمایندگان کنگره عمومی ملی و شورای نمایندگان در لیبی از توافق به دست آمده در چارچوب کمک به نزدیک شدن دیدگاه ها و رسیدن به راه حل سیاسی که حافظ یکپارچگی یمن و خاک این کشور باشد حمایت می کند.
در این بیانیه اعلام شده که تونس از همه اقداماتی که به پایان دادن دو دستگی در لیبی کمک کند استقبال می کند.
برپایه این گزارش تونس بر اهمیت تعهد به توافق سیاسی به دست آمده با نظارت سازمان ملل تاکید کرده است.
بیانیه منتشر شده از سوی ریاست جمهوری تونس از همه طرف های لیبی خواسته با نماینده سازمان ملل در این کشور در اجرای بندهای توافق و تشکیل دولت آشتی ملی تسریع کنند.
در ادامه این گزارش آمده است، در همین حال احمد ابو زید سخنگوی دولت مصر گفت که کشورش نسبت به توافق به دست آمده ملاحظاتی دارد.
ابو زید از همه طرف های لیبی خواست همه تلاششان را به دور از منافع شخصی و گرایش های حزبی و گروهی و بر اساس منافع ملی و تلاش برای رسیدن به توافق مناسب در خصوص توافق سیاسی و با حمایت همه احزاب سیاسی و مناطق جغرافیایی در لیبی به کار گیرند.
ابو زید خواستار تعامل براساس توافق اخیر و نه برپایه مسایل جدید شد و گفت که تلاش های لیبی باید متمرکز بر حمایت از توافق صخیرات وتشکیل دولت آشتی ملی باشد.
برناردینو لیون نماینده سابق سازمان ملل در لیبی به طرف های درگیر در این کشور در 9 اکتبر گذشته (17 مهر) در منطقه صخیرات مغرب طرح تقسیم قدرت یا آشتی ملی در لیبی پیشنهاد داد.
در همین حال طرف های درگیر در لیبی روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی از توافق ابتدایی برای پایان دادن به نزاع موجود در بین گروه ها در این کشور خبر دادند.
توافق ابتدایی شامل تشکیل کمیته ای متشکل از 10 عضو که 5 عضو به نمایندگی از مجلس نمایندگان و کنگره ملی عمومی می باشند که در مدت دو هفته وظیفه کمک به انتخاب رییس جمهوری آشتی ملی و دو معاون وی را برعهده دارند.
یکی از معاونان نماینده کنگره عمومی ملی و دومی نماینده مجلس است.
لیبی اکنون از دو دولت و پارلمان موازی برخوردار است. طرابلس (پایتخت) تحت کنترل دولت خودخوانده لیبی است که سال گذشته و پس از تشدید حملات یک گروه شبه نظامی روی کار آمد. دولت قانونی لیبی در شرق این کشور مستقر است.