مقامات بلندپایه وزارت خارجه پنج کشور عربی مصر، تونس، قطر، امارات و الجزایر، نشستی برای بررسی بحران لیبی در الجزیره پایتخت الجزایر برگزار کردند.
به گزارش ایرنا، روزنامه القدس العربی روز پنجشنبه گزارش داد، این مسوولان در باره توافق حاصله بین طرف های درگیر در این کشور بحث و تبادل نظر کردند.
به گفته یک منبع مطلع در این نشست در باره روش حل مشکلاتی که پس از توافق طرف های درگیر در لیبی و مخالفت برخی کشورها مانند مصر با این توافق ، گفت و گو شد.
این منبع مطلع که نامش ذکر نشده همچنین گفت، در این نشست در باره دیدارهایی که چند روز پیش بین مقامات دولت های همسایه لیبی صورفت گرفت نیز بحث و گفت و گو شد.
طرف های درگیر در لیبی یکشنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کردند بعد از مذاکرات سری که اخیرا در تونس برگزار شد، برای حل بحران موجود در لیبی به توافق اولیه دست یافته اند.
توافق اولیه شامل تشکیل کمیته ای متشکل از 10 عضو که 5 عضو به نمایندگی از مجلس نمایندگان و کنگره ملی عمومی است که در مدت دو هفته وظیفه کمک به انتخاب رییس جمهوری آشتی ملی و دو معاون وی را برعهده دارند.
یکی از معاونان نماینده کنگره عمومی ملی و دومی نماینده مجلس است.
لیبی اکنون از دو دولت و پارلمان موازی برخوردار است. طرابلس (پایتخت) تحت کنترل دولت خودخوانده لیبی است که سال گذشته و پس از تشدید حملات یک گروه شبه نظامی روی کار آمد. دولت قانونی لیبی در شرق این کشور مستقر است.
الجزایر نیز در این ماه (دسامبر - آذر) میزبان نشست کشورهای همسایه لیبی در سطح وزیران امور خارجه بود و در این نشست آخرین تحولات بحران لیبی و تلاش برای تشکیل دولت آشتی ملی مورد بحث قرار گرفت.
وزارت امور خارجه الجزایر در بیانیه ای اعلام کرد که در این نشست طرف ها بر رسیدن به راه حل سیاسی برای بحران لیبی و تسریع در تشکیل دولت آشتی ملی تاکید کردند.