گفتگوهای مشورتی گروه های لیبیائی در تونس زیر نظر مارتین کوبلر ، فرستاده سازمان ملل به لیبی ادامه یافت .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، انس العیاشی ، خبرنگار شبکه تلویزیونی الحره گزارش داد : سه روز قبل از نشست رم ، گروه های لیبیائی در پایتخت تونس گردهم آمدند تا از برنامه های مارتین کوبلر ، فرستاده جدید سازمان ملل به لیبی آگاه شوند . برنامه های کوبلر به شکل اساسی با برنامه های برناردینولئون ، فرستاده پیشین سازمان ملل به لیبی ، که پیش از این در شهر الصخیرات مغرب به امضاء رسید تفاوت ندارد . در این موافقتنامه درباره تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی به ریاست فائز السراج توافق شده بود . در موافقتنامه یاد شده تعدیلات و تغییرات مختصری برای جلب نظر مخالفان انجام شد .
جمعه القماطی ، رئیس حزب تغییر لیبی گفت : باید توافقی حقیقی انجام شود . باید دولتی واقعی که همه مردم لیبی از آن حمایت کنند تشکیل شود . این دولت برای موفقیت نیاز به حمایت دارد . اگر ما بخواهیم دولتی تشکیل دهیم که
از حمایت مردمی برخوردار نباشد ، مشکلات قبلی ادامه می یابد .
در حقیقت نتایج نشست های مشورتی که با حضور فرستاده سازمان ملل به لیبی و طیب البکوش ، وزیر امور خارجه تونس برگزار شد ، مکمل دستاوردهای گفتگوهایی است که در اوائل این هفته در پایتخت تونس انجام شد . این نتایج همچنین در نشست آتی رم که روز یک شنبه برگزار می شود ، مورد بررسی قرار گرفته و از گروه های لیبیایی می خواهد به درگیری های مسلحانه پایان دهند .
طیب البکوش ، وزیر امور خارجه تونس تصریح کرد : این نشست برای تضمین موفقیت اجلاس رم تشکیل شد . باید توافقنامه ای جهت تشکیل سریع دولت وحدت ملی در لیبی به امضاء برسد .
گروه های لیبیائی که در تونس گردهم آمده اند درباره موضوعات مختلفی که هنوز تکلیف آنها مشخص نشده با یکدیگر بحث و گفتگو می کنند . هنوز توافقی در زمینه مقر تشکیل دولت وحدت ملی و آینده نیروهای خلیفه حفتر ودیگر نیروهای شبه نظامی و همچنین کنار گذاشتن سلاح ، حاصل نشده است .
جمعه القاسمی ، تحلیلگر سیاسی خاطرنشان کرد : باید درباره موضوعات مختلفی توافق حاصل شود . باید ترکیب شورای نظامی و جایگاه خلیفه حفتر مشخص شود . دومین موضوع جنبه امنیتی دارد و به محل تشکیل دولت وحدت ملی مربوط می گردد .
نشست گروه های لیبیائی در تونس تحت تاثیر اخباری که درباره گسترش فعالیت های داعش در لیبی منتشر شده قرار گرفته است . این اخبار فرضیه دخالت نیروهای نظامی بیگانه را در صورت شکست این گفتگوها تقویت می کند .
حکومت وحدت ملی فائز السراج که در برنامه پیشنهادی برناردینو لئون مطرح شده بود با تعدیلات و تغییرات مختصری می تواند نگاه مثبت گروه های لیبیائی را جلب کند . در حقیقت موفقیت گفتگوهای تونس می تواند مقدمه ای بر موفقیت گفتگوهای آتی رم باشد .