سازمان بین المللی دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که مقامات سودان جنوبی در سربازگیری کودکان برای مشارکت آنان در جنگ های داخلی نقش دارند.
به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن روز یکشنبه گزارش داد، سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارشی که روز گذشته تحت عنوان 'ما هم ممکن است بمیریم' منتشر کرده در باره استفاده از کودکان در درگیری ها و جنگ در جنوب سودان نوشته، 15 تن از فرماندهان نظامی فراری در جذب کودکان برای هریک از ارتش مردمی ( ارتش مردمی برای آزادی سودان) و نیروهای جنبش مردمی مخالفان ( جنبش آزادی مردم سودان) دست دارند.
سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که گزارش منتشر شده با استناد به گفت و گو با 101 تن از کودک سربازانی می باشد که برای جنگ به نیروهای درگیر در جنوب سودان پیوسته اند.
برپایه این گزارش، این کودکان یا به زور به این گروه های جنگی پیوسته اند و یا داوطلبانه و با حمایت جوامع خود به این کار تن داده اند.
در این گزارش آمده است، این کودکان که چندین ماه بدون غذای کافی بسر برده اند یا در درگیری ها به شدت زخمی شده و یا شاهد قتل دوستانشان بوده اند.
در گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر آمده است، این کودکان از این که به جای رفتن به مدرسه وقتشان را در جبهه های جنگ گذرانده اند اظهار تاسف کرده اند.
دانیل بیکل مدیر بخش آفریقا در سازمان دیده بان حقوق بشر با بیان این که فرماندهان جنگی با خشونت این کودکان را برای ورود به جنگ و درگیری ها جذب می کنند و از آنان در نهایت بی اطلاعی از حفظ سلامت و قانون در سودان جنوبی استفاده می نمایند، از مقامات سودان جنوبی خواست روند سرباز گیری کودکان را متوقف کنند.
سازمان حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش های قبلی خود تعداد کودک سربازانی را که در درگیری ها مشارکت دارند بین 15 تا 16 هزار تن برآورد کرده است.
باوجود توافق صلحی که بین دولت سودان جنوبی به ریاست سالوا کی یر رئیس جمهوری و مخالفان مسلح به ریاست ریک ماچار به امضا رسید درگیری بین طرف های سودان جنوبی همچنان ادامه دارد.
برپایه این گزارش حزب جنبش مردمی حاکم بر سودان جنوبی از تاخیر در نشست فوق العاده ای که قرار بود روز گذشته برگزار شود خبر داد و هفته اول ماه آینده را زمان برگزاری این نشست اعلام کرد.
این در حالی است که بار دیگر بین رهبران حزب اختلاف به وجود آمده و نگرانی وجود دارد که این اختلافات دوباره به جنگ و درگیری منجر شود.
در دسامبر (آذر/دی) 2013 و پس از آن که سالوا کی یر رییس جمهوری سودان جنوبی معاونش ریک ماچار را به توطئه کودتا متهم کرد، درگیری های داخلی این کشور آغاز شد.
از آن زمان تاکنون دهها هزار نفر در این درگیری ها کشته و حدود دو میلیون نفر آواره شده اند.
بر اساس آمارها، دو و نیم میلیون شهروند سودان جنوبی نیز به دلیل
گسترش درگیری ها در این کشور نیاز فوری به کمک های غذایی دارند.