در حالی که عربستان روز گذشته از شکل گیری ائتلاف باصطلاح نظامی - اسلامی برای مبارزه با تروریست خبر داد، اما مقامات الجزایری با سکوت در این خصوص به نوعی مخالفت خود را با پیوستن به این ائتلاف خود خوانده عربستان اعلام کرده اند.
به گزارش ایرنا، کسانی که با سیاست های خارجی الجزایر آشنا هستند می دانند که سکوت الجزایر دراین باره نشانگر عدم پیوستن این کشور به ائتلاف عربستان است.
این نخستین بار نیست که الجزایر در خصوص پیوستن به چنین ائتلاف هایی سکوت کرده و آن را نمی پذیرد، پیش تر نیز الجزایر ورود به ائتلاف آمریکایی – عربی به سرکردگی عربستان علیه یمن را نیز نپذیرفته بود.
می توان گفت مبنای این اقدام الجزایر اعتقاد به این اصل است که ارتش الجزایر در خارج از مرزهای خود نمی جنگد.
اما این تنها علت عدم پیوستن الجزایر به ائتلاف عربستان نیست بلکه علت دیگر آن موضع غیر رسمی و غیر علنی الجزایر درباره عربستان است به این معنی که عربستان خود منشا ایجاد افکار افراطی گری در منطقه است و تقریبا می توان گفت که در میان افکار عمومی الجزایر نیز این اجماع وجود دارد که پایه و شاکله تفکری گروه های تروریستی، در عربستان وجود دارد.
پیش تر محمد خلفاوی سرتیپ بازنشسته اطلاعات و امنیت الجزایر در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفته بود، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و در راس آن عربستان مسئول ایجاد گروه های افراطی مانند گروهک تروریستی – تکفیری داعش و القاعده هستند و این کشورها با حمایت مالی از این گروه ها برای تضمین بقای خود، خود را در خدمت منافع آمریکا و اسراییل قرار داده اند.
مردم الجزایر هنوز سال های ترور و نا امنی در کشور خود و فتواهایی که از سوی عربستان با عنوان جهاد در الجزایر صادر می شد را به یاد دارند و به خوبی به یاد می آورند که چگونه شبکه های ماهواره ای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گروه های تروریستی الجزایر را در آن زمان با عنوان گروه های مسلح یاد می کردند و از به کارگیری واژه تروریست خودداری می کردند.
شیخ هاشمی سحنونی از پایه گذاران و رهبران جبهه اسلامی نجات الجزایر در یکی از سخنرانی های خود گفته بود که علمای عربستان در آن زمان فتوا می دادند که جهاد در افغانستان یک فریضه واجب است و بر این اساس بسیاری از شاگردان من برای جهاد به افغانستان رفته بودند.
تشکیل ائتلاف اسلامی خود خوانده عربستان برای مبارزه با تروریست تا کنون با مخالفت برخی کشورها و گروه ها روبه رو شده است که از همین ابتدا نشانگر عدم موفقیت این ائتلاف است؛ چرا که برخی از کشورهای عضو این ائتلاف خود از حامیان گروه های افراطی و تروریستی از جمله در عراق و سوریه هستند.