اوگاندا اعلام کرد میانجیگری در روند صلح در بروندی را پس از شدت گرفتن خشونت ها در این کشور مرکزی آفریقا که آن را در آستانه جنگ داخلی قرار داده است، از سر می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری رویترز از کامپالا، بحران بروندی ماه آوریل و پس از آن آغاز شد که پی یر انکورونزیزا Pierre Nkurunziza رئیس جمهور این کشور قصد خود را برای تصدی منصب ریاست جمهوری برای سومین دوره اعلام کرد.
سازمان ملل اعلام کرده است دست کم 400 نفر از زمان اعلام تصمیم وی که به برپایی تظاهرات اعتراض آمیز در بروندی و نیز یک کودتای نظامی نافرجام انجامید، کشته شده اند.
کریسپوس کیونگا Chrispus Kiyonga وزیر دفاع اوگاندا در یک کنفرانس خبری در کامپالا پایتخت این کشور گفت اوضاع امنیتی بروندی رو به وخامت است.
وی افزود :«اکنون زمان مناسب و حیاتی برای ازسرگیری گفتگوست.»
وزیر دفاع اوگاندا همچنین گفت حدود 14 گروه که نماینده جناح های مختلف جامعه بروندی، از جمله حزب حاکم، احزاب مخالف و جامعه مدنی هستند، در این مذاکرات حضور خواهند داشت.
این مذاکرات در تاریخ 28 دسامبر از سرگرفته می شود و پس از آن در ماه اوت در آروشا در شمال تانزانیا ادامه می یابد. آروشا مقر بلوک منطقه ای جامعه شرق آفریقاست، که بروندی نیز از اعضای آن است. ماه ژوئیه جامعه شرق آفریقا یووری موسووینی رئیس جمهور اوگاندا را برای میانجیگری در کشمکش بروندی انتخاب کرد و همان ماه نشست های اولیه در بوجومبورا پایتخت این کشور آغاز شد.
در بدترین درگیری ها از زمان کودتای نافرجام در ماه مه، شورشیان هفته گذشته به اردوگاههای نظامی در بوجومبورا حمله کردند که نزدیک به 90 نفر در آن کشته شدند.
روز جمعه نیز اتحادیه آفریقا اعلام کرد خود را آماده می کند برای محافظت از غیرنظامیان 5000 نیروی صلح بان به بروندی بفرستد. این نخستین بار است که اتحادیه آفریقا برای استقرار نیرو در یک کشور عضو که تمایلی برای استقرار نیروی خارجی ندارد ، از اختیارات خود استفاده می کند. دولت بروندی گزارش ها درباره نقض حقوق بشر در این کشور را رد کرده است.